Haberler

Özgecan Aslan'ın Öldürülmesi Davası

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesinin avukatı Sevim Küçük, 3 kişinin yargılandığı davada artık karar beklediklerini belirterek, "Kararın da bundan sonraki kadın cinayetlerini etkileyecek şekilde en azından caydırıcı, azaltıcı yönde olacağını umut ediyoruz" dedi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesinin avukatı Sevim Küçük, 3 kişinin yargılandığı davada artık karar beklediklerini belirterek, "Kararın da bundan sonraki kadın cinayetlerini etkileyecek şekilde en azından caydırıcı, azaltıcı yönde olacağını umut ediyoruz" dedi.

Küçük, mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada, duruşmada iddia makamının esas hakkındaki görüşünü bildirdiğini ve kendilerinin de görüşlerini aktardıklarını anlattı.

Savcının mütalaasının daha önce hazırlanan iddianameye çok benzediğini ifade eden Küçük, her 3 sanık hakkında da "Canavarca hislerle ve eziyet çektirerek Özgecan'ı öldürdükleri" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiğini hatırlattı.

Küçük, savcılığın bazı görüşlerine katılmadıkları belirterek, şöyle konuştu:

" Suphi Altındöken'in Özgecan Aslan'a karşı gerçekleştirdiği nitelikli cinsel saldırının 'Girişim aşamasında kaldı, tamamlanmadı' görüşüne katılmıyoruz. Katılmadığımızı dosyadaki mevcut delillere, ayrıca bugün dosyaya ibraz etmiş olduğumuz bilimsel mütalaaya göre de 'cinsel saldırı olsa bile vücudunun özellikle genital bölgelerinin yanmış vaziyette olmasından dolayı delillerin, emarelerinin kaybolabileceği, bu nedenle tıbben bunun ispatının mümkün olamayacağını' söyledik. Bu görüşle birlikte 'diğer delillerde sanıkların birbirleri hakkında vermiş oldukları ifadeler değerlendirildiğinde Suphi'nin işlemiş olduğu cinsel saldırının tamamlandığı' görüşünü ileri sürdük. Mahkeme de bunun üzerine Suphi Altındöken'e bu suçlamadan dolayı ek savunma hakkı verdi."

Fatih Gökçe'nin, Özgecan'ın arabada yaralı haldeyken cinsel saldırı suçunu işlediğini ileri süren Küçük, "Mahkeme bu yönden de Fatih Gökçe'ye ek savunma hakkı verdi. Artık karar bekliyoruz. Kararın da bundan sonraki kadın cinayetlerini etkileyecek şekilde en azından caydırıcı, azaltıcı yönde olacağını umut ediyoruz" dedi.

-"Kızımızın ismini kullanmaya çalışanlar var"

Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan da şehit ailelerine başsağlığı diledi.

Duruşmada sanık avukatlarının görevlerini "çok fazla inanarak yaptıklarını", bunun da dikkatini çektiğini aktaran Aslan, "Onları savunduklarını hayretle karşıladım. Neye inanıyorlar acaba? Onları kurtarmaya çalışırken kafalarından ne geçtiğini merak ediyorum" dedi.

Tüm Türkiye'nin ailenin duruşunu gördüğünü vurgulayan Aslan, şöyle devam etti:

"Halen şahıs olarak veya grup olarak bir taraflara çekmeye çalışan, kızımızın ismini kullanmaya çalışan, bizimle farklı şekilde temas kurmaya çalışan kişi ve gruplar var. Şunun bilinmesini istiyoruz ki boşuna zahmet etmesinler. Bugüne kadar hiç kimse bir yere çekemedi, başaramadı bundan sonra da başaramayacaklar."

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen de çok ciddi ve iyi bir yargılama yapılarak sanıkların hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmalarının önemine işaret ederek tüm avukatların bunun için çaba sarf ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Suphi Altındöken Tarsus Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title