Haberler

Ovit Dağı'nda Yerel Basına Destek Sözü...

Erzurum Kalkınma Vakfı'nca (Ervak) Düzenlenen16. Sultan Sekisi Toplantısına Katılan Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, 4734 Sayılı İhale Yasasında Yapılması Düşünülen Değişiklikle İlgili Olarak Ovit Dağı'nda Basın Mensuplarına Bilgi Verdi. Çığlık, "Söz Konusu Yasanın Yerel Basını Olumsuz Şekilde Etkilememesi Yönünde Gerekirse Bizzat Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan ile de Görüşürüm" Dedi.

Erzurum Kalkınma Vakfı'nca (ERVAK) düzenlenen16. Sultan Sekisi Toplantısına katılan Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, 4734 sayılı İhale Yasasında yapılması düşünülen değişiklikle ilgili olarak Ovit Dağı'nda basın mensuplarına bilgi verdi. Çığlık, "Söz konusu yasanın yerel basını olumsuz şekilde etkilememesi yönünde gerekirse bizzat Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan ile de görüşürüm" dedi.

Ovit geçidinde basın mensupları ile bir araya gelen Fazilat Dağcı Çığlık, burada gazetecilerin 4734 sayılı İhale Yasası ile ilgili sorularını cevapladı. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyet (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy'nu söz konusu yasanın yerel basını zor durumda bırakacağını hatırlatılması üzerine açıklama yapan Miletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, şöye konuştu:

" 4734 sayılı yasanının yerel basını etkilemeyecek şekilde düzeltilerek mecliste görüşülmesini sağlamak için bölge milletvekilleri başta olmak üzere komisyon başkanı ve komisyon üyeleri ile tek tek görüşeceğim. Gerekirse bu konuda bizzat Başbakanımız ile de görüşürüm" Söz konusu yasanın bu şekli ile çıkması halinde Türkiye genelindeki yayın hayatını sürdüren bin 300 gazetenin kapanacağını ve burada istihdam edilen yaklaşık 15 bin gazetecinin de işsiz kalacağının altını çizen DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, daha önce gerçekleştirdikleri protesto eylemlerine devam edeceklerini kaydetti. Yasada yerel basın lehine bir değişiklik yapılmaması halinde aynı zamanda insanların haber alma özgürlüğüne müdahale olarak ta değerlendirileceğini vurgulayan Özsoy, bu olumsuz durum karşısında bütün siyasilerin sorumlu olacağını ifade etti. Anadolu basını demokratik haklarını korumak için yasal zeminde mücadelelerini sürdüreceklerine dikkat çeken Özsoy, bu konuda başta Erzurum Milletvekilleri başta olmak üzere bütün siyasilerin bu konuya duyarlı olmaya çağırdı.

(AA-AA-Y) 29.06.2008 21:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title