Haberler

Orman Ekiplerinden Manisa'da Tatbikat

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Manisa Sabuncubeli'nde yangın tatbikatı düzenledi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Manisa Sabuncubeli'nde yangın tatbikatı düzenledi. Öncesinde düzenlenen toplantıda orman yangınlarına yol açanlara verilen cezalar hatırlatıldı. Yangınların yüzde 95'inin insan kaynaklı çıktığı belirtilirken, vatandaşlara dikkatli olunması konusunda uyarılar yapıldı.

Manisa Sabuncubeli Orman İşletmesi'nde ormana uzak mesafedeki boş arazide sembolik ateş yakılmasıyla başlayan tatbikatta ekipler, alarma geçti. Alevlerin yayılmaması için çevresine konuşlanan ekipler, yangına köpüklü su ile müdahale etti. Orman Müdürlüğü'nden havalanan 2 helikopter alana su bıraktı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Manisa Orman İşletme Müdür Vekili Süleyman Demir, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercen de tatbikatı izledi.

YANGINLARIN YÜZDE 95'İ İNSAN KAYNAKLI

Tatbikat öncesi düzenlenen toplantıda, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, basın mensuplarına açıklama yaptı. Bölge Müdürlüğü'nün görev alanının İzmir ve Manisa'yı kapsadığını vurgulayan Aydın, "İzmir ve Manisa illeri orman yangınlarına karşı hassas bir bölge. Bu yörede yılda bin 800 civarında yangın çıkıyor. Bunun 350 civarındaki orman yangını, geriye kalanlar ise kırsal yangınlar. Manisa ilimizde her yıl ise 150 civarında orman yangını, 350 civarında ise kırsal yangın çıkmaktadır. Bu yangınların çıkış sebebi insan kaynaklı. Yangınların yüzde 95'i insanların dikkatsizliğinden kaynaklanan yangınlardır" dedi.

GEREKİRSE ORMANA GİRİŞ YASAKLANACAK

Hazırlıkların tamamlandığını belirten İbrahim Aydın, "67 gözetleme kulesi, 26 kamera, 81 arazöz, 43 ilk müdahale aracı, 33 su tankeri ve 17 dozerimiz var. Hava aracımız olarak 5 helikopter, 2 uçağımız bulunmaktadır. Ama çok önemli bir durum olduğunda yakın bölgelerimizden gelen destekler ile yangına 8 helikopter 4 uçak çalışabiliyoruz. Geçen yıl Manisa talihsiz yıl yaşadı. Ortalamamızın üstünde bir yangın yaşandı. 395 hektarlık bir alan yandı. Ancak yıl içinde ağaçlandırma çalışması yaptık. İnsanlarımızdan daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının 35 derecenin üstüne ve nemin 20 derecenin altına düştüğü zamanlarda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Ormanlık alanlarda ateş yakmamalarını istiyoruz. Eğer yangın görürlerse Alo 177'yi aramalarını istiyoruz. Gerekirse aşırı sıcaklarda ormana girişi yasaklarız" diye konuştu.

ORMAN YAKMANIN CEZASI AĞIR

Orman yakmanın affının olmadığını vurgulayan İbrahim Aydın, "Cezası çok büyük ve bu işin affı da yok. Cezalar yarattığı tehlikeye göre değişiyor. Mesela terör amaçlı yangın çıkaran bir kişi ömür boyu hapis cezasına çarptırılır. Kontrolsüz ateş yakarak orman yangınına sebep olana 1 yıldan başlamak üzere 6 yıla kadar cezası var" dedi.

SİGARA İZMARİTİ TEHLİKESİ

Vali Erdoğan Bektaş da "Ormanlarımız bizim varlığımız, zenginliğimiz, neşemiz, canımız umudumuz her şeyimiz. Ama ormanlarımızı biz kendi ellerimizle yakıyoruz. Yüzde 95 insan kaynaklı nedenlerle çıkıyor. Devlet ve orman teşkilatımız elinden gelen tüm gayretlerle çalışıyor. Orman yangınlarından en önemli nedeni sigara izmaritidir. Sigara sadece orman yangınlarına sebep olduğu için bile bırakılmalı" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdoğan Bektaş İbrahim Aydın İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title