Haberler

Ordu: Ordu'da "Anne-çocuk Eğitimi" Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Anne-çocuk İlişkisini Gelişmek Amacıyla Uygulama Konulan 'Anne-çocuk Eğitimi' Ordu'da Başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından anne-çocuk ilişkisini gelişmek amacıyla uygulama konulan 'Anne-Çocuk Eğitimi' Ordu'da başladı.

Ordu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü organizesinde gerçekleştirilecek olan "Anne-Çocuk Eğitimi" projesine 120 annenin kayıt yaptırdığı bildirildi. 5-6 yaş çocuklarla annelerinin katılacağı eğitim programında, günümüzde dejenere olmaya yüz tutan anne-çocuk ilişkisi güçlendirilmeye çalışılacak. Haftada bir gün Halk Eğitim Merkezi'nde, diğer günler eğitici öğretmenlerin kayıt yaptıran anne ve çocukların bulunduğu eve giderek gerçekleştirilecek çalışma 28 hafta sürecek.

Ordu Milli Eğitim Müdürü Mürsel Yılmaz, eğitim programının başlaması sebebiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde annelere bir konuşma yaparak tavsiyelerde bulundu. Bu eğitim çalışmasının perde arkasında çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kötü alışkanlıklara sahip art niyetli kişilerin eline düşmemesi ve anne-çocuk ilişkisini güçlendirmek olduğunu dile getiren Yılmaz, okullardaki şiddet olaylarına dikkat çekti. Yılmaz, "Şiddet olayı günümüzün baş belası. Düzgün insan olmanın eğitimini alan çocukların şiddete yönelmesi hangi mantıkla anlatılabilir. Bu amaçla çocuklarımızı rehabilite etmek istiyoruz. Biz eğitimciler meslek hayatımızı yavrularımıza adadık. Sizden çok fazla bir şey istemiyoruz. 28 haftalık bir kurs programımız var. Aksatmadan katılırsanız samimi söylüyorum büyük bir başarı elde ederiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title