Haberler

Ordu'daki doğa harikası mendereslerde kano sporu yaygınlaştırılacak

Güncelleme:

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası'ndaki doğa harikası mendereslerde kano sporunun yaygınlaştırılması için çalışma başlatıldı.

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası'ndaki doğa harikası mendereslerde kano sporunun yaygınlaştırılması için çalışma başlatıldı.

Yayladaki menderesler son yıllarda yapılan kano etkinlikleriyle gündeme gelirken, karların erimesiyle debisi yükselen suda kürek çeken sporcular farklı bir heyecan yaşıyor.

Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyaretçilerini büyüleyen mendereslerde yapılan kano sporunu daha farklı boyutlara taşımak için çalıştıklarını söyledi.

Mendereslerde kanonun şimdilik gösteri amacıyla yapıldığını vurgulayan Geçtan, "Bundan sonra mendereslerde kano sporunu nasıl yarışma haline getirebiliriz ve uluslararası boyuta taşırız, onun çalışması içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

Daha önce yayladaki doğal gölet üzerinde 25 ülkenin katılımıyla uluslararası kano yarışması düzenlediklerini anımsatan Geçtan, "Şimdi suyun debisine göre mendereslerde de benzer bir etkinlik nasıl yapılabilir, hem kışın hem de nisan ve mayıs aylarında bu sporu nasıl yapabiliriz araştırıyoruz." diye konuştu.

Geçtan, buradaki amacın Perşembe Yaylası'nın tanıtımına katkı sunmak olduğuna dikkati çekerek, imkan ölçüsünde adrenalin arayanları yaylaya beklediklerini aktardı.

Sarıkaya: "Suyun debisi son derece müsait"

Ordu Kano Kulübü ve Doğada Yaşam Derneği Başkanı Mustafa Sarıkaya, Perşembe Yaylası'nda son yıllarda yeni bir şey keşfettiklerini, bunun da menderes kanosu olduğunu dile getirdi.

Mendereslerde yapılan bu sporu daha geniş kitlelere ulaştırmak istediklerini ifade eden Sarıkaya, "Biz burada farklı bir heyecan ve deneyim yaşadık. Eğitimci arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız tespitlere göre, kasım ayından mayıs ayına kadar menderes kanosu yapılabilir. Suyun debisi buna son derece müsait." şeklinde konuştu.

Bu sporun yaylanın doğal dokusuna kesinlikle zararının olmadığını aktaran Sarıkaya, yeni çalışmalarla Perşembe Yaylası'nı farklı bir alanda tanıtacaklarını vurguladı.

Sarıkaya, mendereslerde kanonun yanı sıra, yaylada kano kayağının da yaygılaştırılması için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Perşembe Yaylası Aybastı Ordu Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title