Haberler

NUR SULTAN - Kazakistan'da kartalla avcılık nesilden nesle aktarılıyor

Güncelleme:

Kartalla avcılık yapan Yerasıl Serikbekulı'nın görüntüleri Kazakistan'da kartalla avcılık nesilden nesle aktarılıyor NUR SULTAN (AA) – MEİRAMGUL KUSSAİNOVA - Kazakistan'da 12 yaşındaki Yerasıl Serikbekulı, dedesinden miras kalan kartalla avcılığı babasından devralmaya hazırlanıyor.

Kartalla avcılık yapan Yerasıl Serikbekulı'nın görüntüleri Kazakistan'da kartalla avcılık nesilden nesle aktarılıyor

NUR SULTAN (AA) – MEİRAMGUL KUSSAİNOVA - Kazakistan'da 12 yaşındaki Yerasıl Serikbekulı, dedesinden miras kalan kartalla avcılığı babasından devralmaya hazırlanıyor.

Başkent Nur Sultan'dan yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Sofiyevka köyünde yaşayan Yerasıl Serikbekulı, kartalla avlanan babasına 8 yaşından beri çıraklık yapıyor.

Henüz 12 yaşında olan Serikbekulı, okul sonrası tüm zamanını at üstünde kartalla avlanma tekniklerini öğrenerek geçiriyor.

Serikbekulı, geleneksel aile mesleğini babasından devralmaya hazırlanıyor.

AA muhabirine konuşan Serikbekulı, kartalla avlanmayı öğrenmenin birçok aşaması bulunduğunu ifade ederek "Kartalla avlanabilmek için genelde ilk ava şahin gibi küçük kuşlarla çıkılıyor. Çünkü benim yaşıma kartal ağır geliyor." dedi.

Serikbekulı, "Çipok" adını verdiği şahini ile zaman geçirmeyi çok sevdiğini belirterek "Şahin günde bir kere yemek yiyor. Her sabah kendim besliyorum. Sesimi tanıyor. Bu av sırasında çok önemli." diye konuştu.

Çipok ile bugüne kadar çok sayıda güvercin ve tavşan avladıklarını kaydeden Serikbekulı, gelecek ay düzenlenecek olan büyük kartalcılar turnuvasına hazırlandıklarını söyledi.

Serikbekulı, "Gelecekte büyük kartal avcısı olmak ve bu geleneği yaşatmak istiyorum." dedi.

Baba Serikbek Kuntuganulı, kendisinin kartalla avlanmayı babasından öğrendiğini kaydederek "Kartalla avcılık halkımızın ata mesleği. Küresel dünya düzeninin getirdiği şartlar altında yok olabileceğinden endişe duyuyorum. Bunun için oğlumu ata mesleğimizle eğitiyorum." şeklinde konuştu.

Türklerin en eski avlanma tekniği olan kartalla avcılık, Kazakistan'da milli sporlar listesinde yer alıyor. Ülke genelinde ise özel okullarda küçük kartal avcıları yetiştiriliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kazakistan Kartal Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7 Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title