Haberler

Ne Messi ne Ronaldo en pahalısı

Güncelleme:

KPMG Football Benchmark ekibi, yaz dönemindeki 'En Pahalı 10 Transferi' inceledi. Transfer döneminde en çok bonservis bedeli ödenen isim Jack Grealish oldu.

Manchester City, Aston Villa'dan transfer ettiği 25 yaşındaki futbolcu için 118 milyon euro ödedi. İkinci sırada Inter'den Chelsea'ye 115 milyon euro karşılığnda giden Romelu Lukaku yer aldı. Üçüncü sırada ise Manchester United'ın 85 milyon euro karşılığında Dortmund'dan transfer ettiği Jadon Sancho var.

Futbolda 2021-2022 sezonu başlarken, transfer dönemi de sona erdi. Yaz döneminde birçok transfer gerçekleşirken, Lionel Messi'nin PSG'ye Cristiano Ronaldo'nun Manchester United'a imza atması futbol dünyasında bomba etkisi yarattı. KPMG Football Benchmark ekibi de yaz dönemindeki 'En Pahalı 10 Transferi' inceledi. En pahalı 10 transferin yedisini İngiltere Premier Lig (M.City, Chelsea, M.United, Arsenal, Liverpool, Aston Villa) kulüpleri yaparken, Almanya Bundesliga (Bayern Münih), Fransa Ligue 1 (PSG) ve İtalya Serie A'dan (AS Roma) da birer kulüp listede yer aldı.

İngiliz kulüpleri ilk üçte

Transfer döneminde en çok bonservis bedeli ödenen isim Jack Grealish oldu. Manchester City, Aston Villa'dan transfer ettiği 25 yaşındaki futbolcu için 118 milyon euro ödedi. İkinci sırada Inter'den Chelsea'ye 115 milyon euro bonservis bedeliyle giden Romelu Lukaku yer aldı. Üçüncü sırada ise Manchester United'ın 85 milyon euro karşılığında Borussia Dortmund'dan transfer ettiği Jadon Sancho var. PSG'nin 60 milyon euroya Inter'den aldığı Achraf Hakimi, listede dördüncü sırada bulunuyor.

Uçak: Şampiyonlar Ligi geliri Lukaku'ya gitti

KPMG Türkiye Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, ''Covid-19 pandemisinin biraz olsun hafiflemesi nedeniyle bu yaz transfer dönemi hayli hareketli geçti. Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo en çok konuşulan transferler oldu. Ama iki isim de en pahalı 10 transfer listesine giremedi. Gelir olarak diğer ülkelere fark atan Premier Lig'deki kulüpler yine en pahalı transferleri yaptı. Manchester City, uzun zaman sonra Jack Grealish'le birlikte bir oyuncuya bu kadar yüksek bonservis bedeli ödedi. Chelsea de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun ardından kazancını eski futbolcusu Romelu Lukaku'ya yatırdı" dedi.

Kaynak: Bültenler / Spor

Romelu Lukaku Manchester Chelsea Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title