Haberler

Ne İlginç Ne Tarihi Biryer Erzurum

İhsan Doğramacı Vakfına ait Özel Bilkent Erzurum Lisesinde tatil günü olmasına karşın bir grup öğrenci ile görüşen ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone görüşme sonrası bir değerlendirme yaptı.

İhsan Doğramacı Vakfına ait Özel Bilkent Erzurum Lisesinde tatil günü olmasına karşın bir grup öğrenci ile görüşen ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone görüşme sonrası bir değerlendirme yaptı.

Eşi Marie Ricciardone ile birlikte gezdiği Bilken Lisesi hakkında Genel Müdür Prof. Dr. Arif Çağlar'dan bilgi alan Büyükelçisi Francis Ricciardone, öğrencilerle İngilizce görüşme yaptı. Büyükelçi Francis Ricciardone, Bilkent'i tanımak istediklerine dikkati çekerek, "Çünkü biz her zaman gençlerle genç Türklerle görüşmek istiyoruz. Türkiye'yi anlamak için gençlerle görüşmek gayet güzel bir şey. Faydalı ve hemde eğlenceli bir şey.

Her konuyu konuştuk. Onların İngilizcesi mükemmel. İnanılmaz güzel. Soruları gayet derin ve akıllı. Onlardan ilham aldım. Türkiye gayet hareketli heyeçanlı dinamik bir ülke. Türkiye ve Amerika ilişkilerinin geleceğeni nasıl gördüğümü sordular. Ben iyi, çok yapıcı, üretici bir şekilde olduğunu ve olacağın söyledim" diye konuştu.

PKK'nın ABD'nin kara listesinde olduğunu anımsatan Ricciardone, terörün önemli olduğunu ve bu konuda Türkiye'nin yanında durduklarını anlattı. Yüzde 100 olarak Türkiye ile beraber çalıştıklarını ve müttefik olduklarını kaydeden Büyükelçi Francis Ricciardone, "Seçimler Türkiye'nin demokrasi olarak ne kadar çok gelişmiş oluduğunu gösteriyor. Daha da demokrasi olarak gelişeceğini bekliyorum. Mesela anayasal konusunda daha çok çalışacaksınız. ve sonuç sizler için dünya için bölge için mutlaka olumlu olacaktır" dedi.

ATATÜRK'ÜN KALDIĞI EV ETKİLEDİ

Atatürk'ün Erzurum Kongresi sırasında kaldığı Atatürk Evi'ni gezen ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, çok etkilendiğini bildirdi. Erzurum tarihi konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığını itiraf eden Ricciardone, Atatürk'ün hayatında Erzurum'un önemli bir yeri olduğunu yeni öğrendiğini bildirdi. Francis Ricciardone, "Lider olmuş burada. Ordudan istifa ettiğini bilmiyordum. Çok ilginç, etkileyici birşey. Türkiye Cumhuriyeti'nin doğum yerinin Erzurum olduğunu bilmiyordum. Ne ilginç ne tarihi biryer Erzurum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title