Haberler

Motor Sporlarına Destek Artmalı"

Milli motosikletçi Şakir Şenkalaycı, Türkiye'de motor sporlarına desteğin artması gerektiğini belirterek, "Türkiye'de sadece futbol yok. Birçok spor dalımız var. Bizlere sahip çıksınlar ki, biz de Türk bayrağını göklerde dalgalandıralım." dedi.

ÖMER ÜRER - Milli motosikletçi Şakir Şenkalaycı, Türkiye'de motor sporlarına desteğin artması gerektiğini belirterek, " Türkiye'de sadece futbol yok. Birçok spor dalımız var. Bizlere sahip çıksınlar ki, biz de Türk bayrağını göklerde dalgalandıralım." dedi.

Kariyeri boyunca elde ettiği Avrupa ve Türkiye şampiyonluklarından dolayı adından sıkça söz ettiren milli sporcu, son olarak Türkiye'yi temsil ettiği dünyanın en zorlu yarışları arasında yer alan Dakar Rallisi'ni tamamlamayı başardı.

Türkiye'de yarıştığı tüm kategorilerde şampiyon olarak "Şampiyonlar şampiyonu" unvanını alan 36 yaşındaki Şakir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin motor sporları konusunda son yıllarda adından çokça söz ettirdiğini söyledi.

Bunda milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun büyük katkısı olduğunu dile getiren Şakir, "Kenan çok başarılı bir sporcu. Tırnakları ile kazıyarak bu noktalara ulaştı. Çok büyük bir sporcu ve dünyaya ismini yazdırdı. Ben de yıllardır yarışıyorum. Pistlerde 30 yılımı devirdim ve şampiyonlar şampiyonu unvanını aldım. Bizlere destek olunması gerekli." diye konuştu.

"Bizlere sahip çıksınlar"

Uluslararası yarışlarda destek olmadan asla başarının gelemeyeceğini ifade eden Şakir, şöyle konuştu:

"Dakar Rallisi'nin kayıt ücreti bile 17 bin avroya geliyor. Bu rakamları bir şirkete gidip istediğinizde kimse destek olmuyor. Çünkü maliyet çok yüksek. Yakın zamana kadar Kenan Sofuoğlu'nun da sponsoru yoktu. Daha yeni yeni Kenan'ın sayesinde, Toprak Razgatlıoğlu sayesinde motor sporları ön plana çıktı. Onların sayesinde bu spora destek olunacağını düşünüyorum."

Motor sporlarına desteğin artması gerektiğinin altına çizen Şakir, "Biz Türk motor sporuna gönül vermiş bu ülkenin çocuklarıyız. Bu vatanın çocuklarıyız. Türkiye'de sadece futbol yok. Birçok spor dalımız var. Bizlere sahip çıksınlar ki, biz de Türk bayrağını göklerde dalgalandıralım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Şakir Şenkalaycı Kenan Sofuoğlu Türkiye Dakar Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title