Haberler

MİT'e Olağanüstü Yetkiler Veren Yasa Teklifinde Değişiklik

Güncelleme:

Başkbakan'ın, Milli İstihbarat Koordinasyonu Kurulu Başkanlğını yapmasını öngören madde, tekliften çıkarıldı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT yasa teklifinin 2. maddesinde yer alan Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu Başkanlığı'na Başbakan'ın getirilmesi düzenlemesinin tekliften çıkarılacağını açıklamış, "Teklifin ikinci maddesini geri çekiyoruz. İstihabarat Koordinasyon Kurulu, Başbakan değil, MİT Müsteşarı Başkanlığı'nda toplanacak." demişti.

Bugün, İçişleri Komisyonu'nda görüşülen Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifi oturumunda o madde tekliften çıkarıldı.

MİT TOPLANTILARINA MİT MÜSTEŞARI BAŞKANLIK EDECEK

Komisyonun toplantısına akşam saatlerinde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'da katıldı. Yapılan görüşmelerde teklifin ilk 3 maddesi kabul edildi. Kabul edilen maddelerde verilen önergelerle bazı değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklilerle MİKK (Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu) toplantılarına Başbakan değil, halen uygulamada olduğu gibi MİT Müsteşarı başkanlık edecek.

"BURASI MUZ CUMHURİYETİ Mİ?"

İçişleri komisyondaki görüşmeler sırasında söz alan CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, MİT'e Türkiye'de ne kadar yabancı olduğuna yönelik soru yönelttiğini, gelen cevapta ise "Ne kadar yabancı olduğunu bilmiyoruz" denildiğini hatırlatarak, "Burası muz cumhuriyeti mi? Türkiye yol geçen hanı mı? Bunu demek kadar ayıp bir şey yok. MİT'in hangi eksikliği varsa bunları çözelim fakat bunlara fırsat vermeyelim" diye konuştu.

ÖNERGELER İLE DEĞİŞEN MADDELER

Bu arada verilen önergeler ile teklifte bazı maddeler değiştirildi. İlk değişiklik teklifin birinci maddesinde yapıldı. Teklifteki birinci maddenin ikinci fıkrasındaki "Devletin güvenliği ile ilgili, sınır ötesi görevler hariç olmak üzere," şeklindeki cümle, "Milli İstihbarat Teşkilatına bu görevler dışında görev verilemez" şeklinde değiştirildi. Bu değişiklikle, MİT'in yurt dışı operasyon yapmasına ilişkin açık ifadeler tekliften çıkartılmış oldu. Birinci maddenin j bendinde de değişikliğe gidildi ve "yabancı istihbarat" ifadesinin yerine "çağdaş istihbarat" ibaresi konuldu.

##5696203##
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Beşir Atalay Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (34)

İNADINA AK PARTİmt452@hotmail.com:

GURURLA TEKRAR YİNE YENİDEN AK PARTİ: İNADINA AK PARTİ İNADINA ERDOĞAN

7
42
yanıtYanıtla
bosnalibosnali40@gmail.com:

allah bu akpye oy verenlere önce akıl sonra fikir versin dün akp m.vekili mehmet metiner trt de pkknın bağımsız kürdistan için silahlanması normaldir dedi

36
8
yanıtYanıtla
GURURLA TEKRAR YİNE YENİDEN AK PARTİmt452@hot:

İNADINA AK PARTİ İNADINA ERDOĞAN

yanıt0
yanıt0
VATANDAŞmt452@hotmail.com:

HERZAMAN SENİNLEYİZ BAŞBAKANIMIZ . YOL ARKADAŞLARIN SENİ HİÇ YALNIZ BIRAKMAYACAK

7
34
yanıtYanıtla
TEMELnkarabiyik@mynet.com:

KUSURA BAKMA BU TABİRİ KULLANMAK HOŞ DEĞİL FAKAT SİZDE BİRAZ ADAM OLUN BE KARDEŞİM,KOYUNMUSUNUZ ÖNDEKİ NEREYE GİDERSE AYNEN TAKİP EDİYORSUNUZ,BAK ETRAFINDA KOCA DÜNYA VAR,YALANLARIN HARİCİNDE GERÇEKLER VAR,ALLAH SANA AKIL VERMİŞ DÜŞÜN DİYE,BİRAZ DÜŞÜNSEN GERÇEKLERİ MUHAKKAK GÖRECEK SANA ANLATILAN YALANLARI FARK EDECEKSİN,EN AZINDAN BU KADAR TUHAF OLAY TELEFON KONUŞMALARI,ORTA ÇIKAN BU KADAR ZENGİNLİK,BU ORDUYA YILLARCA HİZMET ETMİŞ CANLARI PAHASINA DAĞLARDA ÇARPIŞMIŞ İNSANLARI NASIL VATAN HAİNİ OLUR,BURADA BİR TUHAFLIK OLAMAZ MI DİYE DÜŞÜN,SADECE ONLARDAN DEĞİL BAŞKA YERLERDE DE ARAŞTIR,EKONOMİDE GERÇEK NE,DIŞ SİYASET DE NEDEN TÜM KOMŞULARIMIZLA DÜŞMAN EDİLDİK.TARİHİMİZ BOYUNCA HİÇ SÜRTÜŞMEDİĞİMİZ MISIRLA BİLE DÜŞMAN OLMAMIZIN SEBEBİ NE,2 SENE ÖNCESİNE KADAR FİLİSTİNLE YATIP KALKARKEN NE OLDU ŞİMDİ TEK KELİME EDİLMİYOR,GÜNLERCE BEN FİLİSTİNE GİDECEĞİM DİYORDU NE OLDU.SURİYEYLE ALIP VEREMEDİĞİMİZ NEYDİ,BAK GÜNEY İLLERİMİZ CADI KAZANINA DÖNDÜ.SEBEP NE DİYE BİR DÜŞÜN

yanıt0
yanıt0
musabeyupkara0662@gmail.com:

ne koyunu kardeşim bunlar koyun bile olmazlar koyunda idrak yok düşünme yok ama ALLAH bu ve bunun gibilere akıl vermiş ama yinede tık yok

yanıt0
yanıt0
İNADINA AK PARTİmt452@hotmail.com:

GURURLA TEKRAR YİNE YENİDEN AK PARTİ: İNADINA AK PARTİ İNADINA ERDOĞAN

7
32
yanıtYanıtla
tarılercansolmaz-10@hotmail.com:

hırsızzzzz varrrr. hırsızzzz varrrr. hırsıızzzzz vaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrr

yanıt0
yanıt0
XXXyalniz_prens31@hotmail.com:

Yeni Mit Yasa‘sı akla şunu getiriyor.Bu adamlar nasıl bir suç işledi ki böyle bir koruma kalkanına ihtiyaç duyuyorlar?Yolsuzluğa benzemiyor

34
1
yanıtYanıtla
Fidanı Kim Dikti?vatansever83@outlook.com:

MİT'in güvenilir olduğunu nereden biliyoruz da ona olağanüstü yetkiler veriyoruz? Serap'ı molotofla yakan da MİT elemanı çıkmıştı, hatırlatırız. Hakan Fidan da benim duyumlarıma göre güvenilir biri değil ve geçmişte Humeynici olduğu söyleniyor. Hükümetin İran'la olan yasa dışı ilişkileriyle bir bağlantısı olduğunu düşünüyorum. RTE birileri tarafından yanlış bilgilendiriliyor ve yönlendiriliyor. Dolayısıyla 17 Aralık'tan bu yana akla mantığa sığmayan işler yapıyor. Hırsızın yanında duruyor, eski dostlarını düşman ilan ediyor, kısaca ne yaptığını bilmiyor.

25
7
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title