Haberler

Mısır ve Suriye'deki Olaylara Rektörler Tepki Gösterdi

Mısır ve Suriye'de sivillere yönelik yapılan saldırılar 15 üniversite rektörünün ortak imzasının bulunduğu açıklamayla kınandı.

Mısır ve Suriye'de sivillere yönelik yapılan saldırılar 15 üniversite rektörünün ortak imzasının bulunduğu açıklamayla kınandı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu'da bulunan üniversite rektölerinin imzası yer aldı. Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın yaptığı yazılı açıklamaya Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Erman, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Mardin Artuklu Üniversitesi Röktörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ebubekir Ceylan, Batman Üniversitesi Röktörü Prof.Dr. Abdusselam Uluçam, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Akmaz, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Doğru, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sami Özcan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Yavuz Coşkun destek verdi.

"MISIR VE SURİYE'DE İNSANLIK SUÇU İŞLENMEKTEDİR"

Suriye ve Mısır'da, demokratikleşme, evrensel hak ve özgürlükler ve insanlık adına yaşanan olumsuz gelişmelerin, bölge üniversitelerini kaygılandırdığı belirtilen açıklamada, yaşanan gelişmelere kayıtsız kalınamayacağı ifade edildi. Açıklamada Suriye'de sivil halka yönelik acımasız bir şiddet uygulandığı belirtilirken şöyle denildi:

"Masum çocuklar, anneler, genç kızlar bütün dünyanın gözü önünde acımasızca katledilmektedir. Bu katliamlar, kimyasal silahların devreye girmesiyle daha da büyük bir insanlık suçuna dönüşmüştür. Bizler, birer üniversite mensubu olarak değil, öncelikle bir insan olarak bu tür katliamları şiddetle ve nefretle kınadığımızı belirtmek isteriz. Mısır'da ise daha büyük bir insanlık suçu işlenmektedir. Mısır'da askeri cuntanın yönetime el koyması demokratikleşme, özgürlükler, evrensel bilim, hak, hukuk ve adalet namına asla kabul edilemeyecek anti demokratik bir gelişmedir. Orta Doğu'nun bu çok önemli ve stratejik ülkesinde uzun süredir bir vesayet rejimi altında yaşayan, ancak ilk seçimlerle birlikte demokratik taleplerinin önü açılan Mısır halkı, maalesef 3 Temmuz 2013'teki darbeyle birlikte yeniden eski karanlık günlerine dönmüştür. Askeri cunta, sadece yönetime el koymakla kalmamış, meşru yollardan haklarını talep etmeye başlayan sivil halka yönelik toplu katliamlar da uygulamaya başlamıştır. Genç, yaşlı, çoluk çocuk demeden halkın üzerine ateş açan, toplu katliamlara sebep olan, bu baskıcı ve zorba cuntanın varlığını ve her türlü uygulamalarını şiddetle telin etmekteyiz. Mısır halkının bu onurlu direnişi, Orta Doğu halklarına da büyük bir örnek teşkil edecektir. Mısır'da halk adına elde edilecek başarı, demokratikleşme ve özgürlükler adına tarihe önemli bir kayıt olarak düşecektir. Bu nedenle üniversite mensupları olarak Mısır halkının yanında olduğumuzu açıkça beyan ediyor ve bu ülkedeki askeri cuntanın, katliamlardan, demokratikleşme ve özgürlükler hususundaki bu baskıcı ve zalim yönetiminden bir an önce vazgeçmesini diliyoruz." - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Peyami Battal Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title