Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması

"Hukuk devletine olan itibar ve hürmetin gölgelenmesi, keyfi ve zorlama kararlarla insan hayatlarının karartılması gün gelecek misliyle muhataplarına geri dönecektir" "Şu nazik ortamda, Silivri’deki hesabın Yargıtay’dan dönmesi milletimizin en acil beklentisi haline gelmiştir" "Bugünün mağrurları, bugünün zorbaları, bugünün insafsızları ve bugünün azgınları şayet böyle giderse, gün gelip de mahkum olduklarında kimsenin yüzüne bakamayacak"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hukuk devletine olan itibar ve hürmetin gölgelenmesi, keyfi ve zorlama kararlarla insan hayatlarının karartılması gün gelecek misliyle muhataplarına geri dönecektir" dedi.

Bahçeli, tutuklu MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ı Sincan Cezaevi'nde ziyaretinin ardından partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Toplumu millet halinde bir arada tutan ve aynı zamanda devletin alametifarikası olan hukuk ve adaletin linç edildiğini savunan Bahçeli, Türkiye'nin askeri darbe dönemlerinden sonra, sivil nitelikli bir darbeyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Mahkemelerin AK Parti'nin arka bahçesi haline getirilmek istendiğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çete mantığıyla devlet ve hükümet yönettiğini ileri süren Bahçeli, şöyle konuştu:

"Erdoğan, hoşuna gitmeyen, aklına yatmayan, kafasının bozulduğu, hareketlerini tasvip etmediği, eleştirilerinden bunaldığı, tipini sevmediği, sesini beğenmediği, siyasi tercihini benimsemediği kim varsa tuzaklar kurmakta, ya darbeci ya da demokrasi karşıtı olarak lanse etmektedir. Balyoz Darbe Planı kapsamında cezaevinde bulunan Milletvekilimiz Sayın Engin Alan'a Başbakan'ın kin ve garez dolu sözleri hala hatırımızdadır. Erdoğan, Alan'a bedel ödetmek, birlikte görev yaptığı Sayın Başbuğ'a haddini bildirmek için darbe davalarını paravan olarak kullanmış ve tüm hatlarıyla da saldırmıştır. Böylesi bir hukuk zihniyeti, böylesi intikamcı bir bakış, böylesi ilkel bir tavır demokrasiyle bağdaşmadığı gibi inançlarımızın hiçbir yerinde de yoktur."

Bahçeli, hukukun objektifliğini kaybetmesinin ve önyargılı kararlara imza atmasının büyük badire ve belalara davetiye çıkaracağına dikkati çekerek, "Hukuk devletine olan itibar ve hürmetin gölgelenmesi, keyfi ve zorlama kararlarla insan hayatlarının karartılması gün gelecek misliyle muhataplarına geri dönecektir. Tarihin her devrinde geçerli olan bu insanlık kuralını kimsenin unutmaması lazımdır. Hukuk herkes içindir ve herkese bir gün öyle ya da böyle gerekli olacaktır. Bugünün mağrurları, bugünün zorbaları, bugünün insafsızları ve bugünün azgınları şayet böyle giderse, gün gelip de mahkum olduklarında kimsenin yüzüne bakamayacak, kimseden de anlayış ve hoşgörü bulamayacaklar" diye konuştu.

-Askeri "darbeci" diyerek sindirmeye kimsenin hakkı yok

Darbelere karşı durmanın, darbelere karşı çıkmanın, darbecileri hukuken etkisiz bırakmanın demokrasinin ve insanca yönetim tercihinin zorunlu bir yönü olduğunu ifade eden Bahçeli, üç ihtilal, iki muhtıra yaşayan bir neslin ferdi olarak, demokrasinin derinleştirilmesini, temsil ve yönetimde adaletin sağlanmasını ve çoğunluğun azınlığa tahakküm kurmamasını çok önemsediğini bildirdi.

Ara rejim dönemlerinden ders alınması isteyen Bahçeli, siyasetteki tıkanıklıkların, aşınmaların, egemenliğin kullanımındaki çarpıklıkların nelere mal olduğunun ve olacağının unutulmaması gerektiğini dile getirdi.

Darbe teşebbüsüne kalkıştığı tam ve kesin emarelerle, şahitlerle, bilgi ve bulgularla belirlenenler ile darbeye çanak tuttuğu kuşkuya yer bırakmayacak şekilde teyit edilenlerin üzerine kararlılıkla gidilmesini savunan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Parti olarak, darbelerin ülkemiz ve milletimiz açısından ağır maliyetlere neden olduğu ve demokrasinin önemli oranda zedelendiği dönemleri yaşayarak biliyoruz. Şunu da kabul etmeliyiz ki, darbeci bile olsa, kişilerin insan olmaktan doğan hakları vardır ve bu asla yabana atılmamalıdır. Hukuki süreçler açık ve şeffaf olmalı, hiç kimseye işlemediği bir suçla ilgili ceza layık görülmemelidir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde eğer varsa darbecilerin ayıklanması da yapılmalıdır. Fakat her fırsatta Türk askerini 'darbeci' diyerek sindirmeye ve şüphe altında bırakmaya da kimsenin hakkı yok. Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin yanında olan, Türk milletinin birliği ve varlığı için ölümü bile göze alan Türk ordusunun yüzlerce yıllık şahsiyetiyle oynamak, rencide etmek hainler, teröristler ve emperyalist maskaralık dışında hiç kimseye bir şey kazandırmayacak."

Bahçeli, Ergenekon Davasının temyiz aşamasında Yargıtay'daki hakimlerin suçsuz ve günahsızların aklanması ve temize çıkması konusunda üzerlerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getireceğine inandığını belirterek, "Şu nazik ortamda, Silivri'deki hesabın Yargıtay'dan dönmesi milletimizin en acil beklentisi haline gelmiştir. Bilinsin ki, Türk askerini darbeci, provokasyoncu, suçlu, örgüt üyesi, terörist olarak göstermeye çalışan AKP-PKK ve hıyanet güruhunun hayal kırıklığıyla sarsılacakları ve mutlaka da kaybedecekleri günler çok uzak değil" diye konuştu.

-"Türkiye'nin egemenlik hakları çarçur edilmekte"

İç ve dış gelişmelerin Türk milletini endişeye sevk ettiğini ve sınırların alarm verdiğini öne süren Bahçeli, "AKP'nin müsamahakar ve aciz siyaseti, teröristlerle düşüp kalkan utanmazlığı tüm musibetleri mıknatıs gibi üzerimize çekmektedir. Türkiye'nin egemenlik hakları çarçur edilmektedir. Türkiye'nin itibarı iki paralık olmaktadır. Türkiye'nin yaptırım gücü, devlet olmaktan kaynaklanan hakları, sünepe bir iktidar, işi gücü yalnızca dedikodu olan bir Başbakan tarafından harabeye çevrilmektedir" diye konuştu.

Sınırların "arı kovanı" ve "delik deşik duvar" gibi olduğunu dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Hayat ve varlık haklarımız yerlerdedir, kuvvet ve kudretimiz serbest düşüş halindedir. Özellikle sınırlarımızdaki il, ilçe ve köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız can ve mal korkusunu aşırı şekilde yaşamaktadır. Ceylanpınar'da yaşananlar ve bu ilçemizde Suriye'nin kuzeyinden açılan ateş sonucunda vefat eden ve yaralanan kardeşlerimiz hepimizi kedere boğmuştur. Başbakan Erdoğan ise bu kadar mesele varken, bu kadar tehlike ortadayken tencere tava avcılığına soyunmuş, demokratik tepkilerini gösteren öğrencilerin peşine düşmüştür. Türkiye bu denli zillete, hakarete ve mahcubiyete mahkum haldeyken, Başbakan Erdoğan iftar ve açılışlarda üfürmekle ve maval okumakla vakit geçirmiştir."

-"Bir devlet sınırındaki olaylara göz yumamaz"

Başbakan'ın, Gezi Parkı gerilimini sıcak tutarak oluşan siyasal cepheleşmeden azami derecede istifade etmeyi ve bu yolla baskıyı şiddetlendirmeyi planladığını iddia eden Bahçeli, Başbakan'ın, Türkiye'nin milli güvenliğini ve milli bekasını da bölgesel ve küresel emrivakilere rehin bıraktığını öne sürdü.

Devletin, kaçakçıları, hainleri,  haramileri aramak, taramak, bulmak ve imha etmekle mükellef olduğunu belirten Bahçeli, şunları söyledi:

"Bunun dışında her şey boyun bükmektir, alttan almaktır ve Türk devlet geleneğinde, Türk tarihinin hiçbir şanlı ve asaletle süslenmiş sayfasında böylesi bir atalet ve acziyet görülmemiştir. Geçmişte Uludere'de yaşananları normal karşılayan bir yönetim anlayışının kaçakçıyla, hırsızla, yasa dışı yollardan para kazanmaya çalışanlarla başa çıkması olmayacak bir şeydir. Kim olursa olsun, bir devlet sınırlarındaki hukuksuzluklara göz yumamaz, tolerans gösteremez, vaka-i adiyeden kabul edemez.

Merakımız odur ki, Başbakan Erdoğan kaçakçıları ve aralarına karışarak Türkiye'ye saldıran canileri ne zaman görecektir? Bu karanlık gecenin şafağı ne zaman sökecektir? Bu zulmet ne zaman sonlanacaktır? Başbakan Erdoğan Türkiye'nin dünyada parlayan yıldız olduğunu söylerken baktığı nedir, gördüğü aslında neye benzemektedir? Bu nasıl bir yıldızdır ki sınırları kapkaradır. Bu nasıl bir yıldızdır ki etrafı fitneyle çevrilmiştir. Bu nasıl bir yıldızdır ki geleceği şimdiden puslanmış ve sis altında kalmıştır. Türkiye kayıptadır, zarardadır, dardadır ve maalesef idam sehpasına çıkarılmaktadır."

-"Başbakan'ın sessiz kalması affedilir gibi değil"

Terör örgütü PKK'nın tehditlerinin çıtasını inanılmaz boyutlara taşıdığını iddia eden Bahçeli, "Ne yazık ki, Başbakan ve hükümetinin gündemi başkadır, aklı başka yerlerdedir. Mursi'yi düşündüğü kadar Türkiye'nin derdinde değildir. Türkiye bölgesinde yalnızlaşan, bir başına kalan, herkesle düşman kamplara bölünen bir ülke haline dönüşmüştür" dedi.

Hükümetin terör örgütleriyle kader ve eylem birlikteliği olduğunu savunan Bahçeli, şöyle konuştu:

"El Nusra'ya destek veren, PYD'ye kucak açıp süreç ihanetine dahil eden, PKK'ya el bebek gül bebek muamelesi yapan bellidir ve o da AKP'den başkası değildir. Hükümet öyle bir noktaya sarsıla sarsıla gelmiştir ki, PYD'ye özerk yönetim konusunda destek vermeyi bile vaat etmiştir. Basına yansıyan haberlerden anlaşılan budur. Yani, Türkiye'yi yönetmekle görevli Başbakan ve hükümeti ülkemizi sabote eden, bağımsız Kürdistan'ın kurulmasına basamak olan bir tutumun içine savrulmuş ve sürüklenmiştir."

Bahçeli, ay sonunda Irak'ın kuzeyinde toplanacak Kürt Ulusal Konferansı'nda, Filistin benzeri bir yapılanmanın konuşulacağının kamuoyuna yansıdığını belirterek, "Başbakan Erdoğan bu yeni gelişmenin, bu yeni muammanın neresindedir? Bu düşüncede bir pay ve görüş sahibi midir? Türkiye'nin yanı başında kıyamet koparken, Başbakan'ın sessiz kalması ve ayak sürümesi affedilir gibi değildir" diye konuştu.

Ramazan Bayramı arefesinde Başbakan Erdoğan'ın "yanlıştan dönecek irade ve kararı" oluşturması gerektiğini belirten  Bahçeli, "Özerlik, federasyon, konfederasyon ve son tahlilde bağımsızlık hülyasına kapılan bölücüler ve terör örgütüyle girdiği 'al-ver' sürecinden çıkmalıdır" ifadesini kullandı.

Konuşmasının sonunda bütün vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayan Bahçeli, tam İslam aleminin de bayramını huzur ve kardeşlik içerisinde geçirmesini temenni ettiğini söyledi. Bahçeli, "Müslüman ülkelerinin yeniden dirilişi ve toparlanması için bu bayram günlerinin fırsat olmasını umuyorum" dedi.

-Sorular

Basın toplantısının sonrasında gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bahçeli, Engin Alan'a gerçekleştirdikleri ziyaretin bayram ziyareti olarak mı, destek mesajı olarak mı görülmesi gerektiğine ilişkin soruya, Alan'ın herhangi bir desteğe ihtiyacı olmadığını ve moralinin yüksek olduğunu, kendilerinin de Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte bayram tebriği için gittiklerini bildirdi. Bahçeli, "Başka bir mahkemeyle etkileşecek kadar bir sıkıntı hissetmediğini gördüm. O bakımdan kendilerini tebrik ettim. İnşallah gün gelir neler olur hep beraber göreceğiz" dedi.

Bahçeli, Alan'ın Ergenekon Davası'yla ilgili bir yorumunun olup olmadığına yönelik bir soruya da, hasret giderdiklerini, görüşmelerinin kendi çerçevelerinde olduğunu başka konular üzerinde herhangi bir yorum yapılmadığını söyledi.

Bir gazetecinin "Hem Ergenekon sanıklarını hem PKK ve benzer diğer davalardan mahkum olanları da içeren genel af konuşulmaya başlandı. Bu konudaki düşünceleriniz neler" şeklindeki sorusuna, Bahçeli, "Bu rezilliğin ta kendisidir. Zaten yapacaklarını yaptılar. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni terörist başıyla ve teröristlerle eşdeğer mütalaa ettikleri yetmiyormuş gibi bir de karşılıklı genel afla iyice itibarsızlaştırmaya yönelik bir davranışı, Türk milletinin kabulleneceğine hiç ihtimal vermiyorum. Çünkü bu millet ordu millettir. Orduya karşı aşırı derecede saygısı, sevgisi vardır. Yeter ki Türk milletinin ayranı kabarmasın" şeklinde yanıt verdi.

Bahçeli, İlker Başbuğ'a kararın açıklanması sonrasında tekrar ziyaret gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğinin sorulması üzerine, şu an için bu yönde bir düşünceleri olmadığını dile getirdi.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title