Haberler

Mezitli Belediyesi, Hozatlı Kadınları Ağırladı

Mezitli Belediyesi, Hozatlı kadınları ağırladı.

Mezitli Belediyesi, Hozatlı kadınları ağırladı. Tunceli'nin Hozat Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Asker Yavuzer ve Seyran Dilekçi, belediye bünyesinde çeşitli kurslara katılan kadınlarla birlikte Mezitli Belediyesi'ni ziyaret ederek birimleri gezdi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'la Down Kafe'de gerçekleşen kahvaltıda bir araya gelen kafile, Mezitli Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi, Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kütüphanesi, Soli Pompeiopolis Sütunlu Cadde, Mezitli Belediyesi Sanatevi, Kadın Üretici Pazarı gibi birimleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Başkan Tarhan'ı makamında da ziyaret eden kadınlar, bölgenin yöresel ürünlerinden ve el işlerinden çeşitli hediyeler sundular. Başkan Tarhan da kadınlara Mezitli'yi tanıtan çeşitli hediyelerin yanında belediyenin bastırdığı Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Nutuk' ve hikaye kitapları verdi.

Mezitli'yi ziyaretleri hakkında bilgi veren Hozat Belediye Meclis Üyesi Yavuzer, belediyenin çalışmalarını sosyal medya üzerinden yakından takip ettiklerini ifade ederek, "Bu çalışmaların ne denli büyük bir özveriyle ve başarıyla yürütüldüğüne canlı olarak tanık olmak ayrı bir heyecan verdi. Başkanımız Neşet Tarhan'a bize gösterdiği misafirperverlik için çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Mezitli Belediyesi ile kardeş şehir olmak istediklerini ifade eden Meclis Üyesi Dilekçi de "Başkanımız Neşet Tarhan ve ekibi bizi çok sıcak bir ortamda karşıladı. Biz bu birlikteliğin önümüzdeki süreçte artarak devam etmesini istiyoruz. Özellikle Başkanımız Neşet Tarhan'a kadınlara yönelik bu denli başarılı çalışmalar yaptığı için teşekkür etmek için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ilçemize davet etmek istiyoruz" dedi.

Gerçekleştirdikleri çalışmaların Türkiye genelinde bilinir olmasının kendilerini gururlandırdığını ifade eden Başkan Tarhan ise "Biz sadece kadınlarımızın değil, tüm halkımızın mutlu olması için çalışıyoruz. Bu nedenle sloganımızı 'Mutlu Kent Mezitli' olarak belirledik. Ancak kadınlarımızın toplum içerisinde geri bırakılmış olması nedeniyle elbette pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Biz biliyoruz ki, kadını güçlü olan bir toplum asla yıkılmaz. Biz kadınımızı güçlendirerek, aslında toplumumuzu güçlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Özellikle Kadın Üretici pazarlarının çok önemli bir sosyal sorunun önüne geçtiğine dikkat çeken Tarhan, "Kadın Üretici Pazarı ekonomik bir olaydır, çünkü kadınlar kendi ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Sosyal bir olaydır, kadınlar toplumda ikinci planda kalmanın önüne geçerek eşit birey olma fırsatı yakalıyorlar. Siyasi bir olaydır, kadınlarımız özgüven kazanarak önemli yerlerde aday ve temsilci olacaklar. Bunun gibi pek çok nedenden ötürü Kadın Üretici Pazarı'nı çok önemsiyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Neşet Tarhan Mezitli Tunceli Hozat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title