Haberler

Mersin: Elause Antik Kenti'nde Kazı Çalışmaları Başladı

Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Ayaş Beldesi'ndeki Elause Sebaste Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı.

Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Ayaş Beldesi'ndeki Elause Sebaste Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı.

Kazı çalışmalarını 11 yıldır yürüten Roma La Sapenza Üniversitesi kazı ekibi, 12. kazı çalışmalarını 7 ayrı noktada yürütüyor. Kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Kazı Başkanı Prof. Dr. Evgenia Eqnini Schneider, bölgenin zengin bir tarihe sahip olduğunu, tarihi ve kültürel zenginliklerin kazıların tamamlanmasıyla belirgin bir biçimde ortaya çıkacağını söyledi. 11 yıldır sürdürülen kazı çalışmalarında özellikle son 2 yılda 300'ün üzerinde tarihi eserin çıkarılarak tescillendiğini belirten Schneider, eserlerin Mersin Müzesi'ne teslim edildiğini kaydetti. Schneider, kazılarda çıkan eserlerin ağırlıklı olarak Roma ve Bizans dönemlerine ait seramik, cam, sikke, pişmiş toprak heykelcikler ve değişik tip ve ebatlarda savaş malzemelerinden oluştuğunu belirtti. Schneider, "Elausa Sebaste bölgesi tarihi ve kültürel yönden çok zengin. Bu zenginlikleri zaman içinde tek tek ortaya çıkartacağız. Geçmiş yıllarda yaptığımız kazılarda tiyatro, anıtsal alan, Bizans kilisesi, Roma hamamı, su kemeri, nekrapol, liman, liman hamamı, dairesel portiko ve şehir duvarlarının bulunduğunu görmekteyiz" dedi.

Kazılar, Roma La Sapenza Üniversitesi'nden Kazı Başkanı Prof. Dr. Evgenia Eqnini Schneider yönetiminde arkeolog Dr. Emanuela Borgia ile Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Muharrem Oral ve ekibi ile gönüllü arkeologların da aralarında bulunduğu toplam 25 Türk ile İtalyanlar'dan oluşan ekip tarafından gerçekleştiriliyor. Kazı çalışması, 12 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title