Haberler

Mersin'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenleri

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 72

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yılında Mersin ilçelerinde de çeşitli etkinliklerle anıldı.

Tarsus'ta Cumhuriyet meydanında başlayan tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Garnizon Komutanı yarbay Abdulkadir Yavuz, Belediye Başkan vekili Hikmet Avşar ile diğer protokol mensupları, meslek odaları temsilcileri, öğrenciler ve muharip gazilerin katıldığı törende, öğrenciler şiir okudu, Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve Atatürk oratoryosu seslendirildi.

Törende, Atatürk'ün hayatı slayt gösterileriyle anlatıldı.

Aydıncıkta da Atatürk Anıtı'na, İlçe Kaymakamı Özgür Körükçü, Belediye Başkanı Ferhat Aktan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Hamdi Eser, kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşın katıldığı törende çelenk sunuldu. Sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve etkinliklere Aydıncık İlköğretim Okulunda devam etti. Erdemli'deki tören ise Hükümet Konağı yanındaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ile başladı. Daha sonra törene Erdemli Lisesinde devam edildi. Öğrenciler şiirler okudu. Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri Atatürk oratoryosunu seslendirdi.

Törene Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Garnizon Komutanı Kıdemli Jandarma Yüzbaşı Ali Akar, Belediye Başkanı Mükerrem tollu, Cumhuriyet başsavcısı Ahmet Gül ve daire amirleri katıldı.

Silifke'de de Atatürk Anıtı'ndaki törende çelenk sunumunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Kültür Merkezi'nde devam eden törende slayt eşliğinde Atatürk'ün hayatı anlatıldı. Atatürk ilkelerinin sunumu, Atatürk'ün sesinden meclis açılış konuşması, şiirlerin okunması, 'Atatürk'ten Son Mektup' adlı oratoryo ve ödül töreninin ardından program, Atatürk'ün sevdiği şarkıların söylenmesiyle sona erdi. Daha sonra da Atatürk Evi Müzesi gezildi.

Törene Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Garnizon Komutanı Personel Yarbay İbrahim Alan, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Sayılan, Cumhuriyet Başsavcısı Vekil Öztürk, resmi daire müdürleri, okul müdürleri sivil toplum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Anamur'da ise Kaymakam Cemil Aksak, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Devrim Yenikomşuoğlu ve Garnizon Komutanı Albay Ekrem Kesikbaş ile diğer kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri, Cumhuriyet Alanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ardından çalan sirenlerle, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunarak bayrak yarıya indirildi.

Öğrencilerin okuduğu şiirler ve Atatürk'ün hayatını anlatan slayt gösterimi ile devam eden tören, 'Atatürk ve Kurtuluş Savaşı' oratoryosu ile sona erdi.

Taşucu'nda da Atatürk Anıtı'nda düzenlenen anma programına, Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Belediyesi Meclisi üyeleri, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

(EKİP-İYO-ST-MUT) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title