Haberler

Mersin: "5. Çevre Ve Doğa Sevgisi" Resim Yarışması

Mersin'de, Soda Sanayi A.Ş.'nin düzenlediği "5. Çevre ve Doğa Sevgisi" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Mersin'de, Soda Sanayi A.Ş.'nin düzenlediği "5. Çevre ve Doğa Sevgisi" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Soda Sanayi A.Ş. Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törene, Vali Yardımcıları Reşat Özdemir ve İsmail Gündüz, merkeze bağlı Bahçeli Belde Belediye Başkanı Halil Ünal, Petrol-İş Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu, Soda Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Ayhan Yılmaz, Soda Sanayi yöneticileri, okul müdürleri, dereceye giren öğrenciler ve resim öğretmenleri katıldı.

Ödül töreninin açış konuşmasını yapan Soda Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Ayhan Yılmaz, Çevre Haftası kutlamaları kapsamında gerçekleştirdikleri etkinlikle her türlü sosyal etkinlikte var olmaya devam edecekleri mesajını verdi.

Soda Sanayi A.Ş.'nin, çevreyi ve doğayı sevdirme anlamında gerçekleştirdiği yarışmanın amacına ulaştığını ve bu yarışmanın gençlere ve çocuklara doğayla ilgili bilinç aşılama yolunda gerekli işlevi yerine getirdiği kanaatinde olduğunu belirten Vali Yardımcısı Reşat Özdemir ise, yarışmada dereceye giren öğrencilere seslenerek, "Gençler, resimlerinizi görünce hayallerinizin ne kadar güzel olduğunu orada görüyorum. Maalesef şu anda karşılaştığınız manzara hayallerinizden çok uzak ama karamsar olmayın. Dünyanın her yerinde gelişme için doğayı tahrip etmişler, sonra bunların doğanın dengesini bozduğunu ve gelecek nesillere bırakacakları mirası tahrip ettiklerinin farkına varınca bunları düzeltme yolunda çalışmalar başlatmışlardır. Bizlerin de çabası bu yöndedir. Artık hiçbir yönetici insanımız, hiçbir işletme sahibi 'Bunu yapmayayım, buradan bir menfaat elde edeyim' diyemeyecek. Devletin mevzuatı da artık buna izin vermiyor. Bizler de resimlerinizdeki hayallerin gerçek olduğu bir çevreyi sizlere bırakmak için gayret içindeyiz" dedi.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title