Haberler

Memur-Sen Talebini Revize Etti

Memur-sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, Toplu Görüşmelerde Mali ve Sosyal Haklar ile İlgili Taleplerini Revize Ettiklerini Belirterek, 'Talebimizin Toplam Maliyeti, 7 Milyar YTL' Dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, toplu görüşmelerde mali ve sosyal haklar ile ilgili taleplerini revize ettiklerini belirterek, ''Talebimizin toplam maliyeti, 7 milyar YTL'' dedi.

Aksu, toplu görüşmelerin 4. turunun ardından Başbakanlık Merkez Bina önünde yaptığı açıklamada, Kamu İşveren Kurulu'nun taleplerinin maliyetini 10 milyar YTL olarak hesaplaması üzerine revizyona gitmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Bu vergi indirimden sadece 1 milyon 700 bin memurun yararlanmasını istediğini belirten Aksu, Kamu İşveren Kurulu'nun bunun tüm çalışanları kapsaması gerektiğini ve maliyeti oldukça yüksek hesaplaması nedeniyle bu taleplerinden vazgeçtiklerini bildirdi.

Aksu, önceki taleplerinde 250 YTL'lik seyyanen zammın tüm memurlara verilmesini istediklerini hatırlatarak, ''Biz asgari memur maaşının bin 50 YTL olmasını amaçlıyorduk. Bundan vazgeçmiş değiliz. Şimdi yüzde 2 + 2 maaş ve tazminat katsayısı istedik. Ayrıca 1 milyon 700 bin memura denge tazminatı verilmesi ve 50 YTL seyyanen zam talep ettik'' diye konuştu.

Aksu, bunun yanı sıra aile yardımının da artırılması taleplerini ilettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title