Haberler

    Meksika'da Kaybolan 43 Öğrenciyle İlgili Soruşturma Büyüyor

    Meksika'nın Guerrero eyaletinde 43 öğrencinin ortadan kaybolması ile ilgili iki yıldır süren soruşturmanın kapsamı genişliyor.

    Meksika'nın Guerrero eyaletinde 43 öğrencinin ortadan kaybolması ile ilgili iki yıldır süren soruşturmanın kapsamı genişliyor.

    Özel Savcı Alfredo Higuera, hala ciddi boşluklar bulunduğu ifade edilen soruşturmanın sadece yerel idare ve polis gücüyle sınırlı kalmayacağını açıkladı. Federal güvenlik birimlerine uzanacağını kaydetti: "Kimin sorumlu olduğunun ifşası konusunda herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Bunlar arasında ordu mensupları, federal polis, eyalet polisi ve yerel emniyet güçleri de var."

    Ülkenin güneybatısındaki Iguala kentinde 26 Eylül 2014'de öğretmenlerin çalışma koşullarını protesto eden öğrenciler ile polis arasında çatışma çıkmıştı. Polisin öğrencileri taşıyan araçlara ateş açması sonucu 6 kişi ölmüştü. Çatışmaların ardından 43 öğrenci, zorla araçlara bindirilirken görülmüştü. Akıbeti aydınlatılamayan olayla ilgili olarak hükümet, öğrencilerin polis tarafından uyuşturucu karteline teslim edildiğini, kartel üyelerinin de öğrencileri öldürüp cesetlerini Cocula'daki çöp alanında yaktığını açıklamıştı.

    Amerika İnsan Hakları Komisyonu'nun görevlendirdiği uluslararası uzmanlar ise olaya ilişkin hazırladıkları bir raporda hükümetin açıkladığı senaryonun doğru olamayacağını savundu. Uzmanlar, çöp kutularında hiçbir biyolojik iz kalmamasının ihtimal dışı olduğuna dikkat çekti.

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 14 Eylül 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title