Haberler

Mehmet Akif Ersoy Camii Ramazan'da Açıldı

Kentsel dönüşüm gerçekleştirilen Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde cami ihtiyacını gidermek için harekete geçen Yenimahalle Belediyesi, bir yıl önce temellerini attığı caminin kapılarını Ramazan ayının ilk gününde açtı.

Kentsel dönüşüm gerçekleştirilen Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde cami ihtiyacını gidermek için harekete geçen Yenimahalle Belediyesi, bir yıl önce temellerini attığı caminin kapılarını Ramazan ayının ilk gününde açtı.

Hizmete açılan Mehmet Akif Ersoy Camii'nde ilk teravihte cemaatle birlikte olan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yerel yönetimler hizmet makamlarıdır. Hemşehrilerimizin neye ihtiyacı varsa, hiçbir ayrım gözetmeden yerine getirmek bizim görevimizdir. Biz bu anlayışla çalışıyoruz. Mehmet Akif Ersoy Camii'ni mübarek Ramazan ayına yetiştirebilmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz" diye konuştu.

Teravih namazını kılmaya gelen vatandaşlar, caminin yapımında emeği geçen Yenimahalle Belediyesine teşekkür ederek, Yenimahalle'ye yakışır bir cami inşa edildiğini, Ramazan ayının ilk teravih namazını burada kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. Cemaatle birlikte ilk teravih namazını kılan Başkan Yaşar ve Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, cami çıkışında vatandaşlar ile sohbet etti. Vatandaşlara dağıtılan lokum ve gül suyu ikramından da alan Başkan Yaşar, vatandaşlara hayırlı Ramazanlar diledi.

Hattatlar Rize'den geldi

Geçen yıl temelleri atılan Mehmet Akif Ersoy Camii'nde Rize'den getirilen 5 hattat çalıştı. Bir ay boyunca hünerlerini sergileyen hattatlar, caminin iç süslemelerini yaptı. Turkuaz ağırlıklı süslemelerin yapıldığı camide halılar da iç süslemelerin rengine uygun olarak turkuaz-lacivert tonda tercih edildi. 2 bin 652 metrekare parsel üzerine inşa edilen cami, bodrum, zemin ve mahfil kattan oluşuyor. Toplam kapalı inşaat alanı yaklaşık bin metrekare olan caminin bodrum katında bay-bayan abdesthaneleri ve kurs merkezi yer alıyor. Zemin katta harim (namaz alanı) ve son cemaat mahali bulunurken, mahfil kat da namaz alanı olarak kullanılıyor. Çevre düzenlemesi de belediye ekipleri tarafından yapılan caminin dışında abdest alınabilmesi için bir de şadırvan yer alıyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yenimahalle Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Fethi Yaşar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title