Haberler

Mavişehir'de su taşkınları sona erecek

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir'de özellikle kış aylarında deniz seviyesinin yükselmesiyle oluşan taşkınlara son verecek Kıyı Rehabilitasyon Projesini başlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir'de özellikle kış aylarında deniz seviyesinin yükselmesiyle oluşan taşkınlara son verecek Kıyı Rehabilitasyon Projesini başlattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fen İşleri Daire Başkanlığının yürüttüğü çalışmaları yerinde inceledi. Mavişehirlilerin sıkıntılarını sona erdirecek yatırımın, 32,5 milyona mal olacağı ve 10 ayda tamamlanacağı ifade edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz seviyesinin altında kalan Mavişehir'de, özellikle denizin yükseldiği dönemlerde yaşanan su baskınlarını önlemek için Kıyı Rehabilitasyon Projesi çalışmalarını başlattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Peynircioğlu Deresi yakınındaki Deniz Kent Restoran önünden başlayıp kuzeye doğru Mavi Ada bölgesini de içine alan 2 kilometrelik sahil hattında Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmaları Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile birlikte yerinde inceledi.

Deniz suyunun önü kesilecek

Şiddetli yağışlarda esen lodos ile birlikte dalgaların da etkisiyle sular altında kalan Mavişehir sahil bölgesinde hem deniz suyu kabarmasıyla meydana gelebilecek taşkını hem de zemin altından deniz suyu geçişini engellemek için 2 bin 88 metrelik sahil hattında su içi betonu yapılacak.

Ön kısımda yeniden imal edilecek kaya tahkimat ise dalga etkisinden alanı koruyacak. Yapılacak kaya tahkimatı deniz seviyesinden yaklaşık 1,5 metre yüksekte olacak. Ayrıca yerleşim bölgelerindeki yağmur suyunu toplamak üzere bin 750 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı yapılacak. Toplanan sular mevcut terfi merkezindeki pompalar aracılığıyla denize verilecek. Proje kapsamında yurttaşların denizle bağını güçlendirmek için 55 metre uzunluğunda deniz merdiveni de olacak. 32,5 milyon liraya mal olacak çalışmalar 10 ayda tamamlanacak.

"Sadece bugünü kurtarmaya yönelik değil"

Yatırıma ilişkin bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, "Bu proje sadece bugünü kurtarmaya yönelik hazırlanmadı; küresel ısınmadan dolayı deniz seviyesi yükseliyor. Buranın geleceğine yönelik de bir sorun büyük ölçüde çözülmüş olacak; çünkü yerleşim olarak bu bölge deniz seviyesinin altında. İmalatlarda da en çok su giren bölgelerden başlayacak şekilde bir etaplama yapıldı" dedi.

Flamingo Doğa Parkı geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mavişehir Kıyı Rehabilitasyon Projesinin tamamlanmasının ardından Gediz Deltasının Unesco Dünya Mirası Listesine alınması projesi kapsamında bu alanı, Flamingo Doğa Parkına dönüştürmeyi planlıyor. Kıyı tahkimatı arkasında alanın doğal dokusunu oluşturan tuzcul sulak alanlar, proje kapsamında kontrollü olarak yeniden oluşturulacak. Bölgedeki kuş popülasyonu için de önemli yaşam alanları oluşturulacak. Vatandaşları doğa ile buluşturacak doğa parkında; ziyaretçi merkezi, deniz içi doğa dersliği, ahşap platformlar, tuzcul sulak alan düzlükleri, kuş gözlem kuleleri, kuş tünekleri, doğa bulmacaları gibi üniteler yer alacak. Böylelikle kentlinin Gediz Deltası hakkında bilgi sahibi olması, buraları deneyimlemesi yoluyla koruma-kullanma bilincine sahip olması hedefleniyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mavişehir İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title