Haberler

Market Reyonları ile Pazar Arasındaki Fiyat Farkı Tepkilere Yol Açıyor

Marketler ile pazar arasında sebze ve meyvede oluşan büyük fiyat farkı halkın tepkisine yol açıyor. Bazı ürünlerde fiyat farkı neredeyse 3-4 liraya kadar çıkıyor.

Market reyonları ile semt pazarları arasında oluşan büyük fiyat farkları vatandaşların tepkisine yol açıyor. Pazarda bile fiyatları yüksek olan sebze meyvenin fiyatları marketlerde ise daha yüksek öyle ki pazarda bile 8 lira gibi yüksek fiyattan satılan çeri domates marketlerde 10-11 lira arasında satılıyor.

HALK GÜNÜ YALANI

Marketlerin halk günü adı altında semt pazarlarının olduğu gün fiyatları düşürüp diğer kalan günlerde fiyatları bir anda yükseltmesi de vatandaşlardan tepki çekiyor. Semt pazarlarında 3-4 lira arasında satılan elma-portal-ayva ve nar market reyonlarında 7 liradan müşterilere satılıyor. Aynı ürünler halk günü diye pazar fiyatlarına çekiliyor.

VATANDAŞ DERTLİ

Semt pazarlarında çantasını doldurmaya vatandaşlar ise bu durumdan oldukça şikayetçi. Kendilerinin böyle kandırılmasında ve hem pazarda hem de marketlerde fiyatların yüksek olmasından dertli.

ALINAN TEDBİRLER REYONLARA YANSIMADI

Marketlerdeki fiyatlarla alakalı süreç devam ederken geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamada, marketlerdeki fiyatların düşmediği, ekonominin iyi yöne gittiği halde market fiyatlarına bu durumun yansımadığı, bahsi geçen fiyatlardan memnun olunmadığı dile getirilmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamasında bu market fiyatlarıyla alakalı sorunu çözmek için çalışmalar yapıldığını, verilerin iyiyi işaret ettiği ancak bu fiyatların hala memnun edici düzeyde olmadığı belirtilmişti. Konuya yönelik olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da açıklamalar yapıldı.

ERDOĞAN: HESABINI SORARIZ

Market fiyatlarıyla alakalı çağrılara kulak asmayan, malın değerinin çok üzerinde satış yapan marketlere ve bunları sağlayıcılarına ciddi yaptırımların uygulanabileceği sinyalini grup toplantısında veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Hesabını sorarız." dedi.

"VATANDAŞIN ALIM GÜCÜNÜ ZORLAMAYIN"

Market fiyatlarıyla alakalı olarak vatandaşlardan gelen çağrıların kulak arkası edilemeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ürünleri değerinin altında satmaları gerektiğini söylemediklerini, aksine piyasa dengesini ve vatandaşın alım gücünü zorlamayacak şekilde ederinden satmalarını istediklerini vurguladı.

"BİZ GÖREVİMİZİ YAPARIZ"

Erdoğan açıklamasında "Madem ki biz "komşusu açken tok yatan bizden değildir" diyen medeniyetin mensubuyuz; öyleyse son dönemde yaşanan hadiseler karşısında kendimizi sorguya çekmek zorundayız. Şüphesiz kimseye zararına iş yap demiyoruz. Ancak faiz oranları düşmüş, enflasyon belli oranda düşmüş. Bakıyorsunuz marketlerle hala sebze meyve vesaire fiyatlar düşmüyor, onlar hala yükseliyor. Bunu ne ile izah edeceğiz? Öyleyse bize düşen nedir? Bu marketlerde eğer kalkıp benim halkımı sömürge mücadelesini devam ettirenler varsa, bunun hesabını sorma görevi bizimdir ve hesabını sorarız. " şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title