Haberler

Mardin' de 26 Kişinin Tecavüzüne Uğrayan N.ç Davası Ertelendi

MARDİN'de 26 kişinin tecavüzüne uğrayan N.

MARDİN'de 26 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç. davasında savcının hazırladığı mütalaada, 1 sanık için beraat 25 sanık için ise TCK'nın 414. maddesine göre 7.5 yıl hapis cezası istedi. BDP'liler tecavüzleri protesto etmek için adliye önünde yürüyüş düzenleyip, basın açıklaması yaptı.

Mardin'de 2003 yılında 12 yaşındayken 26 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç., davasının 32'inci duruşması Mardin 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü. Duruşmaya sanık avukatları katılırken, sanıklardan hiç kimse katılmadı. Mahkemede yargılanan sanıklardan Sadettin Deniz'in savunmasını alınması nedeniyle sanık hakkında yakalama emri çıkarılırken, savcı hazırladığı mütalaayı okudu.Savcı mütaalasında, tutuksuz yargılanan Ü. E., H. A., A. A., A. G., M. S., R. S., Ş. A., H. A., B. E., Ş. C., Ş. O. N. D., S. A., H. U., M. T., S. K., T. S., R. B., R. A., E. E., S. A., E. A., M. G., Ş. O., Ş. B. ve C. U. hakkında N.Ç'ye para karşılığında livada yolu ile ırzına geçmek ve alı koymak suçlarından yargılanıp, 7.5'ar yıl hapis cezalarına çarptırılmalarını istedi.

Savcı mütalaasında, sanıklardan Rıdvan Abdulsametoğulu'nun fiili işlemediği gerekçesiyle sanık hakkında CMK'nın 223/2-b maddesi gereğince beraatına karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti de savcının mütalaasını göz önüne alarak, sanıkların savunmalarını vermesi talebiyle gelecek duruşmaya kadar süre verilmesine talep ederek, duruşmayı 13 Temmuz 2010 tarihine erteledi.

Duruşmanın ardından N.Ç'nin avukatlarından Eren Keskin, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Keskin, şunları söyledi:

"Bulunduğumuz coğrafya bir savaş bölgesi. ve Kürdistan'da yaşanan hiçbir hak ihlalinde devletin militarist yapısından baskıcı sisteminde bağımsız olarak tartışmak mümkün değil. N.Ç. davası hepinizin bildiği gibi 7 yıl önce burada başladı. Aslında burada görülen davadaki sadece N.Ç. değil, birçok kız çocuğu bir şekilde tecavüze maruz kaldı bu coğrafyada. Çünkü gerek cinsel işkence gerek fuhuş sektöründe küçük çocukların çalıştırılarak, tecavüze maruz kalmaları bir savaş politikası olarak uygulandı. Bunu gözlerden ırak tutmamak gerekiyor. N. Ç. nin ve onun durumundaki birçok küçük ve genç kızın yaşadığı bu mağduriyet bir savaş politikası olarak bizzat devlet tarafından uygulandı. Devletin bütün bu olanlardan habersiz olmasını beklemek mümkün değil. Bir kere böyle bakmak gerekiyor. N.Ç., davası 7 yıldır sürüyor. Bir kez daha Siirt olayıyla birlikte basında gündeme gelmesiyle birlikte bu kadar çabuklaştırıldı. Bunu hiç unutmayalım yoksa esas olarak zaman aşımına bırakılacaktı. Bu gün savcı mütalaa verdi. Eski kanuna göre tecavüzden cezalandırılmasını istedi"

Devletin bu çocukları mağdur etmeye çalıştığını ileri süren Keskin, "N. Ç. şuanda mağdur bir çocuk değil. Artık 19 yaşında genç bir kız. Okulunu okuyor. Tatillerde çalışıyor. ve gayet kendine güvenli. Şu an kendisine yönelik yapılan tüm haksızlıklara rağmen, gayet başı dik bir biçimde mücadelesine devam ediyor" dedi.

BDP'Lİ KADINLAR YÜRÜDÜ

Tecavüze uğrayan N.Ç'ye destek vermek için aralarında BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna'nın da bulunduğu yaklaşık 200 kadın BDP binası önünden 100 metre mesafedeki AK Parti binası önüne yürüdü. Yürüyüş sırasında, 'Demokratik özgür toplumu yaratalım, tecavüz kültürünü aşalım' yazılı pankart taşındı. Önlem alan polis, AK Parti önünde basın açıklaması yapılmasına polis izin vermedi. Protestocular bu kez adliye binası önüne basın açıklaması yapmak istemisi üzerine BDP Mardin İl Başkanı Ali Aslan ile görevli polis amirleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Protestcuların taşlınlık yapmama sözü vermesi üzerine adliye önünde basın açıklaması yapmasına izin verildi. Basın açıklamasının ardından kadınlar dağıldı.

Nezir GÜNEŞ/MARDİN,(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title