Haberler

Manisa'da Şüpheli Yangın

Manisa'nın Soma İlçesi'ne Bağlı Devlethan Köyü Yakınlarında 4 Farklı Noktada Başlayan Orman Yangını Yaklaşık 11 Saatlik Çalışma Sonrası Kontrol Altına Alındı. Yangında Kızılçam ve Karaçam Ağaçlarının Bulunduğu Yaklaşık 40 Hektarlık Orman Alan Zarar Gördü.

MANİSA´nın Soma ilçesi´ne bağlı Devlethan Köyü yakınlarında 4 farklı noktada başlayan orman yangını yaklaşık 11 saatlik çalışma sonrası kontrol altına alındı. Yangında kızılçam ve karaçam ağaçlarının bulunduğu yaklaşık 40 hektarlık orman alan zarar gördü.

İşte yangından fotoğraflar

Dün saat 19.30 sıralarında Devlethan Köyü Göktepe Mevki´nde 4 farklı noktada başlayan orman yangını yaklaşık 11 saat süren çalışma sonrası güçlükle kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmalarına İzmir, Bursa, Balıkesir ve Denizli´den takviye ekipler gönderilirken çalışmalara 5 yer ekibi, 40 arazöz, 12 kepçe, 24 itfaiye ekibi, çevredeki köy sakinleri ve jandarma katıldı.

Soma Kaymakamı Mehmet Öklü ile İzmir Orman Bölge Müdür´ü İbrahim Çiftçi olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Öklü, ``4 yerde başlayan yangına önce helikopterler müdahale etti fakat havanın kararmasıyla helikopterler bölgeden ayrıldı. Daha sonra çevre il ve ilçelerden gelen kara ekipleri müdahale etti. Yangının başlamasının ardından rüzgarın çıkması nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü. Çalışmalar sonrası yangın kısmen kontrol altına alındı'' dedi.

 Çiftçi ise vatandaşların daha dikkatli olmalarını dile getirerek ``Böyle bir ormanın tekrar oluşabilmesi için yıllar geçmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın daha duyarlı olması gerekiyor. Olayla ilgili güvenlik güçleri çalışma başlattı. Yangında karaçam ve kızılçam ağaçlarının bulunduğu 40 hektarlğık ormanlık alan zarar gördü'' dedi.

 

Olayla ilgili çobanlık yapan baba ve oğlunun şüpheli olarak yakalandığı bildirildi. Çalışmaların devam ettiği ve olayla iglili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

 

 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title