Haberler

Manisa'da kadın otobüs şoförünün haksız yere işten çıkarıldığı iddiası asılsız çıktı

Güncelleme:

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki Manisa Ulaşım Hizmetleri A.Ş'den, kentin ilk ve tek kadın otobüs şoförü olan Fatma Güngör'ün Kod-29'la işten çıkarılmasına yönelik bir açıklama geldi. MANULAŞ, Güngör'ün haksız şekilde işten çıkarıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Manisa Ulaşım Hizmetleri A.Ş'den (MANULAŞ) yapılan açıklamada, Güngör'ün işten çıkarılma sürecine ilişkin kamuoyunda yanlış bir intiba oluşturulduğu kaydedildi.

Güngör'ün iş akdinin haksız şekilde feshedildiği yönündeki iddiaların doğru olmadığı ileri sürülen açıklamada, "Söz konusu personel, içinde vatandaşlarımızın olduğu halk otobüsünü kullandığı esnada tüm trafik kurallarını ve yolcuların güvenliğini hiçe sayarak, cep telefonu ile ilgilenmesi neticesinde kazaya sebebiyet vermiş ve halk otobüsünde yolculuk yapan bir vatandaşımızın yaralanmasına neden olmuştur." ifadelerine yer verildi.

"İŞ SÖZLEŞMESİ HAKLI NEDENLE FESHEDİLDİ"

İş akdinin, İş Kanunu'nun "İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, iş yerinin malı olan veya malı olmayıp da eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması..." hükmü gereğince haklı nedenle feshedildiği savunularak, şöyle denildi:

"Cep telefonuyla ilgilenerek, söz konusu kazayı yapan personelin kimliği ya da cinsiyetine bakılamayacağı kamuoyunun malumudur. Haberlerde sanki personelimizin cinsiyetinden kaynaklı işlem yapıldığı şeklinde intiba oluşturulmaya çalışılmasından dolayı şirketimiz oldukça rahatsız olup, işbu açıklamanın yapılmasını gerekli görülmüştür."

GÖRÜNTÜLER BELEDİYEYİ DOĞRULUYOR

Öte yandan kazaya ilişkin otobüsteki güvenlik kamerası görüntüsü de ortaya çıktı. Görüntüde cep telefonuyla ilgilenen kadın sürücünün yönetimindeki otobüsün, aynı yönde ilerlerken bir süre sonra yolda duran otomobile arkadan çarpması yer alıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Manisa Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Her zaman söylerim Kadınlardan Şöför olmaz diye..

132
66
yanıtYanıtla
Kemal Ateş:

Kadının beyanı yeterli idi. Hani magdurdu göz göre göre yalan söylüyor. Türkiye'de iftiraya ceza yok

113
8
yanıtYanıtla
Serkan Yörük:

vallahi istanbulda her gün sarı iett ler kaza yapıyor hiç biri işten kovulmuyor ve ayrıca mavi olan özel halk otobüsleri şöforleride öyle çoğu telefon ve maskesiz.

49
48
yanıtYanıtla
sdsfs dfsa:

yaw he hee... bi sen doğruyu biliyorsun yaa... kadın kaza yaptığı için değil telefon ile konuşurken kaza yaptığı için çıkarılmış... yazmayı bildiğin kadar okumayı az öğrenseydin keşke...

yanıt2
yanıt1
Yusuf Kuzgun:

bu neneye bak sen tefefon senin neyine isine baksana sen cok guzel olmus belediyein bu guzel davranisi icin manisa belediyesini kutluyorum

74
21
yanıtYanıtla
Recep Aykun:

Kaza tamamen dikkatsizlikten kaynaklanıyor. bayanlar uzun süre aralıksız dikkat gerektiren işlerde çalıştırılmaması gerekiyor.

20
24
yanıtYanıtla
ahmet örnek :

ne yani erkekler kaza yapmıyormu dikkatsizlikten bu mantıkla gidersek kimse hiçbirşey yapmasın neticede hepimiz insanız hata yapabiliriz hatasız kul olmaz.

yanıt2
yanıt3
Enis Çanlı :

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak,herhalde bizim toplumumuza özgü bir ucube yaklaşım.Toplu taşıma aracıda dahil trafikte telefonuyla meşgul olan sürücülere sadece para değil,cinayete teşebbüs cezası da vereceksin ki, bak bakalım kazalar azalıyor mu,artıyor mu?Manisa BB'si doğru olanı yapmıştır.Diğerlerini de ders olsun.

38
5
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

bu kadın 2 önce mağdur edebiyatı yapıyordu vay be. bir kez daha anladım ki bu dünyada 2 şeye güvenirim: aynaya baktığımda gördüğüme ve yukarıya baktığımda göremediğime.

13
0
yanıtYanıtla
ASLAN PARÇASI :

önüne gelen bu KOD-29 la işten çıkarılıyor zaten bu KOD-29 olayının kaldırılması gerek iş verenler bu KOD-29 kullanarak insanların tüm haklarını gasp ederek insanların anıl terlerini çalıyorlar yazık günah. T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu konuya acil bir el atın insanlar işsiz kalmasın

2
7
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title