Haberler

Madencilerin Hüzünlü Hikayesi

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden İzmir'deki 56 kişi hakkında hazırlanan bilgilendirme raporunda, bütün işçilerin ailelerinin maddi yardıma ihtiyacının olduğu belirtildi Raporda, birçok işçinin kendi ailesiyle birlikte yaşlı ve hasta ailelerine de baktığı, maddi zorluk çektiği ifade edildi Bazı maden işçilerinin 9 kişilik ailenin tek geçim kaynağı olduğu belirtildi.

RAMAZAN ERCAN - Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden İzmir'deki 56 kişi hakkında hazırlanan bilgilendirme raporunda, bütün işçilerin ailelerinin maddi yardıma ihtiyacının olduğu belirtildi. Raporda, birçok işçinin kendi ailesiyle birlikte yaşlı ve hasta ailelerine de baktığı, maddi zorluk çektiği ifade edildi.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçiden 56'sının yaşadığı İzmir'in Bergama ve Kınık ilçesinde hüzün devam ediyor.

Maden işçilerinin ailelerini ziyaret eden sağlık ekiplerinin hazırladıkları bilgilendirme raporunda, ailelerin hepsinin maddi desteğe ihtiyacının olduğu, birçoğunun ise ailesinde çeşitli hastalıkların bulunduğu yer alıyor.

-Yaşlı ve hasta ailelerine de bakıyorlardı

Bekar olan maden işçilerinden Okan Merdim, kredi borcundan dolayı maden ocağında çalışmaya başlamıştı ve yaşlı babaannesine bakıyordu.

Konuşma özürlü annesiyle birlikte yaşayan Zabit Ataş da ailenin tek geçim kaynağıydı. Eşi guatrdan ameliyat olan Ramazan Yavaş ise geride iki yetim çocuk bıraktı.

Adem Çetiner, eşi ve 3 çocuğuyla birlikte beyninde tümör bulunan ve felçli olan annesine de bakıyordu.

Sadık Çakır da, eşi ve bir çocuğuyla birlikte nörolojik rahatsızlığı bulunan annesinin geçimini sağlıyordu.

Erdoğan Merdim ise birlikte yaşadığı sosyal güvencesi, geliri olmayan ve tansiyon hastası olan anne babasına da el ayak oluyordu.

Evli ve birer çocuk babası olan Özgür Çevirgen, hipertansiyonlu annesine, Sadık Çakır nörolojik rahatsızlığı olan, bekar olan Hüseyin Dalbudak da akut gastriti bulunan annesine bakıyordu.

-Alnının teriyle kazandığı parayla 9 kişiye bakıyordu

Biri 6 diğeri 8 yaşında iki çocuğu bulunan Sezai Kılıç, kendi ailesiyle birlikte askerde olan kardeşinin eşi, 2 çocuğu, anne ve babası da olmak üzere 9 kişilik ailenin tek geçim kaynağıydı.

Erkek kardeşi ile aynı madende çalışan Gökhan Yılmaz da, biri henüz bir aylık olan 3 çocuğu ile kardeşinin iki çocuğu, babası ve annesinin geçimini sağlıyordu. Ailenin tüm geçimini ise bundan sonra madendeki faciadan kurtulan Tolga Yılmaz sağlayacak.

Felçli babası, hipertansiyon hastası annesine de bakan Tuncay Şahin, geride gözü yaşlı eş ve biri 3 aylık olmak üzere 4 yetim bıraktı.

Facianın olduğu gün eşi doğum için hastaneye kaldırılan Ergün Sidal'ın ise diyalize giren bir babası, annesi bulunuyordu.

Hipertansiyon hastası annesi, kredi borcu ödeyen babası ve bekar abisiyle yaşayan Sadi Almaz da, ailenin geçim kaynağıydı.

Maden faciasında hayatını kaybeden iki kardeş Şerif Gezgin ile Murat Gezgin, kalp, şeker ve tansiyon hastası babası ile kendi ailelerine bakıyorlardı. Şerif Gezgin'in 4 yaşındaki oğlu Ali Gezgin'de doğuştan yarım damak, diş ve çene problemi bulunuyordu ve işitme problemi vardı.

İlkay Yıldırım ile Sami Yıldırım'ın da babaları parkinson, Turgut Yılmaz'ın babası astım, Erol Uysal'ın ise babası şeker hastasıydı. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Bergama İzmir Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title