Haberler

Lokmacı Krizi Ülke İçinde de Krize Yol Açtı

KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile Genelkurmay'ı Karşı Karşıya Getiren "Lokmacı Geçidi" ile İlgili Dışişleri Bakanı Gül'ün "Bu Bizim İşimiz Değil" Açıklaması Siyasilerin Tepkisine Yol Açtı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Genelkurmay BaşkanI Yaşar Büyükanıt'ı karşı karşıya getiren "Lokmacı geçidi" ile ilgili Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, "Bu iş bizim iç meselemiz değil, KKTC'nin meselesidir" açıklaması ülke içinde de tartışmalara yol açtı. Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, Gül'ün açıklamasını "rezalet" olarak değerlendirirken, Gül'ün açıklamasına AKP içinden de tepki geldi. Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, KKTC ile Türkiye arasında iletişim kopukluğu görüntüsü verecek yaklaşımlardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

KKTC'deki Lokmacı Geçidi krizi, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, "Bu bizim meselemiz değil. KKTC'nin işi" şeklindeki açıklaması, Türkiye içinde krizin başka bir boyut kazanmasına neden oldu. Gül'ün bu açıklamasına bazı siyasilerden tepkiler gelirken, özellikle bu açıklamaya AKP içinden de tepki gelmesi dikkat çekti. TBMM Adalet Komisyonu'nun AKP'li başkanı Köksal Toptan tepkisini, "KKTC ile Türkiye arasında iletişim kopukluğu verecek görüntü ve davranışlardan kaçınmamız gerekir" diye dile getirirdi.

BU BİR REZALET

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş da Gül'ün bu açıklamasını "rezalet" olarak değerlendirdi. Sarıbaş, "Dışişleri Bakanına sormak lazım. Dışişleri ne iş yapar. Ne yazık ki Dışişleri artık üst geçitlere kadar düştü. Üst geçitlerin yıkılmasını organize eden bir dışişleri var. Asıl mesele üst geçidin yıkılması değil. Asıl mesele düştüğümüz durum. Burada dış politika görgüsüzlüğü, bir dış politika rezaleti var" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title