Haberler

Kuzey Makedonya Başbakanı Zaev'den Fetö Yorumu

Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi 15 kişinin iadesi ile ilgili ülkesinin ulusal ve uluslararası mevzuatlara saygı duyacağını söyledi.

Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi 15 kişinin iadesi ile ilgili ülkesinin ulusal ve uluslararası mevzuatlara saygı duyacağını söyledi.

Zaev, Başkent Üsküp'te katıldığı bir etkinliğin ardından basına yaptığı açıklamada, ülkedeki FETÖ terör örgütü üyelerinin olası iadesi yönünde ülkedeki kurumların nasıl hareket edeceği ve bu yöndeki olası yansımaların sorulması üzerine, Türkiye'nin Kuzey Makedonya'nın büyük bir dostu olduğunu ifade etti, ülkedeki kurumların uluslararası kural ve anlaşmalar uyarınca hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

İadenin Kamu Savcılığının sorumluluğunda olduğunu kaydeden Zaev, "(Kamu Savcılığı) Onlar eğer argümanların var olduğunu ispatlarsa Türkiye bizden talep etmese bile hareket etmelidirler." dedi.

Zaev, "Bizim için önemli olan yerel mevzuat, uluslararası mevzuat ve Türkiye Cumhuriyeti ile olan dostluğumuz. Kanıtların olduğu yerde bizim hemen harekete geçeceğimiz yönünde örnek göstermek istiyoruz. Aynı zamanda, biz Avrupa Birliği'ne (AB) üye olma eğilimi bulunan bir Avrupa ülkesiyiz ve uluslararası kurallara saygı göstermemiz gerekiyor." diye konuştu.

Öte yandan AA muhabirinin, ülkedeki FETÖ terör örgütü üyelerinin iade süreçleri ile ilgili Kuzey Makedonya Adalet Bakanlığından detaylı bilgi talep etmesi üzerine bakanlık yazılı yanıt verdi.

Bakanlığın yanıtında, 2018 ve 2019 yıllarında Türkiye'den gelen birçok iade talebi üzerinde bakanlığın çalıştığı belirtildi.

Açıklamada, "Adalet Bakanlığı bir sonraki adımlar için mahkemeye başvurdu. Şu anda terör alanında suçlarla ilgili 15 iade talebi davası görülüyor. Tüm prosedürler devam ediyor ve ilgili makamlar iletişim halindeler." ifadesine yer verildi.

Kuzey Makedonya'da geçen çarşamba günü bir dizi temaslarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, mevkidaşı Radmila Şekerinska ile düzenlediği basın toplantısında, FETÖ'nün bir kısım unsurlarının Makedonya'daki varlığı konusunda bilgilerinin olduğunu ifade etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Makedonya Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title