Haberler

Kuveyt ve Katar'da Hazreti Muhammed'e saygısızlık yapan Fransa'nın ürünlerine boykot

Güncelleme:

Fransa'da Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerin resmi binalara yansıtılmasının ardından Kuveyt ve Katar Fransız ürünlerini boykot ederek tepki gösterdi. İki ülkedeki marketlerde Fransız ürünlerinin satıldığı raflara "Fransız ürünleri yok", "Boykot" gibi yazılar asıldı.

Fransa'da bir öğretmen derste öğrencilerine Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed'e ve İslam'a hakaret içeren karikatürlerini göstermiş ve 16 Ekim'de başı kesik halde ölü bulunmuştu. Olayın ardından Fransa'da Müslümanlara yönelik baskılar arttı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Müslümanları hedef gösteren açıklamalarda bulunmuş, İslami radikalleşme ve terörle mücadeleyi yoğunlaştıracağını söylemişti. Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürler, devlet kurumlarına ait binalara yansıtılmıştı.

FRANSA MÜSLÜMANLARA BASKIYI ARTIRDI

Fransa'da cami ve Müslüman derneklerine karşı baskınlar ve kapatma tehditleri artışa geçti. Müslüman dünyasından Fransa'daki İslam karşıtlığına karşı tepkiler gelmeye başladı.

Kuveyt ve Katar'da Hazreti Muhammed'e saygısızlık yapan Fransa'nın ürünlerine boykot

KATAR VE KUVEYT'TEKİ MARKETLERDEN BOYKOT

Katar'da bazı marketler Arap ve Müslüman dünyasını Fransız ürünlerini boykot yapmaya çağırırken Fransız ürünlerini raflarından kaldırdı. Katar'da devlete bağlı faaliyet gösteren Al Meera marketler zinciri tarafından yapılan açıklamada, "Bir sonraki duyuruya kadar Fransız ürünlerini tüm şubelerimizden çekmeye başladık" ifadesi kullanıldı.

Kuveyt'teki marketler ise bütün Fransız ürünleri toplayıp depolara göndererek ürünlerin satışını durdurdu. Ülkede Fransız ürünlerinin satıldığı raflara "Fransız ürünleri yok", "Boykot" ve "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerini kınıyoruz" şeklinde yazılar asıldı.

Kuveyt ve Katar'da Hazreti Muhammed'e saygısızlık yapan Fransa'nın ürünlerine boykot

Kuveyt ve Katar'da Hazreti Muhammed'e saygısızlık yapan Fransa'nın ürünlerine boykot

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Fransa Kuveyt Katar Haberler

500

Yorumlar (157)

Emir:

Biz Niye bekliyoruz bizde Fransız mallarına boykot uyguluyalım.

168
19
yanıtYanıtla
Düşün lütfen.:

Ne anlamsız öneri yine. Boykot, mallar alınmadan yapılır. Alındıktan sonra yaparsan satıcıyi mağdur edersin. Cühehaism.

yanıt0
yanıt0
Mehmt:

Herkes yapar biz yapamayız. Hep Konuşuruz. İcraat SIFIR.

yanıt0
yanıt0
BEN YAKO:

FRANSIZ MALLARINA HÜKÜMET OLARAK ELİN MAHKUM. BİZ HİÇ BİR HALT EDEMEYİZ.

yanıt0
yanıt0
Yapalım:

Uygula, mesela Renault / Dacia / Peugeot / Citroen vb. . . marka aracın arıza yapınca parça takma. . . Olduğu yerde bırak. Protesto et. He yiyecek konusunu kastediyorsanız zaten Fransız malı yiyecek ülkemizde pek yok. Airbus uçakları da kullanmayalım. Fransaya hakkettiği dersi verelim.

yanıt0
yanıt0
zor:

içimizde bu kadar gavur varken zor

yanıt3
yanıt2
Çok bekleriz:

Bizim işimiz lafabazanlık kardeşim.Milletin karşısına geçer ahkam keser sonrada sessizce sıvışırız.Sonrada bazı yağcıların çıkıp helal olsun ne adamsın demesini hayretle izleriz.

yanıt0
yanıt0
.....:

Bundan sonra 0 km reno,pejo,citroen alıp michelin marka lastik kullanmak yok,elf marka motor yağı alıp total benzinliğinden yakıt almak yok!

yanıt0
yanıt0
Sonuna kadar ölüme kadar islam:

Aynen içimizde çok hain var

yanıt2
yanıt1
TÜRKh:

Sayın cumhurbaşkanımız az önce açıkladı boykot edileceğini zaten

yanıt0
yanıt0
Tüm 157 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title