Haberler

Kuş Gribi Görülen Silvan'da Köylüler Tavuklarını Vermedi

Gercüş İlçesi'nden Sonra Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Yeşilalan Mezrası'nda Görülen Kuş Gribi Virüsü Nedeniyle Karantinaya Alınan 3 Kilometrelik Alanda Kanatlı Hayvan İtlafı Bugün Devam Etti.

Gercüş İlçesi'nden sonra Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Yeşilalan Mezrası'nda görülen kuş gribi virüsü nedeniyle karantinaya alınan 3 kilometrelik alanda kanatlı hayvan itlafı bugün devam etti. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, toplam 331 kanatlı hayvanı itlaf ederken, Akçayır Köylüleri, kuş gribi olmadığı gerekçesiyle ekiplere hayvanlarını vermedi. Bunun üzerine Elazığ Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü'nden gelen 2 uzman hayvanlardan incelenmek üzere kan örnekleri aldı.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Akçayır Köyü Yeşilalan Mezrası'nda kuş gribi virüsünün tespit edilmesinin ardından köye bağlı Düzoba, Pirhasan, Yeşilan, Sarıgül ve Güzelyurt mezralarında geçici karantina konuldu. Dün akşam saatlerinde başlatılan itlaf çalışmalarında Yeşilalan'da 203, Pirhasan Mezrası'nda da 128 olmak üzere toplam 331 kanatlı hayvan itlaf edildi. Silvan Sağlık Grup Başkanlığı'ndan bir ekip karantina altına alının bölgede vatandaşları sağlık taramasından geçirdi. Yetkililer, şu ana kadar virüsün bulaştığı bir insana rastlanılmadığını belirtti.

Karantina kapsamında bulunan Akçayır Köyü'nde ise hastalık belirtisi ve risk görülmediği gerekçesiyle ekipler itlaf çalışmasına başlamadı. Köyde kanatlı hayvanlar başı boş dolaşırken, insanların da bu hayvanlara temas ettiği gözlendi. Köye gelen ekiplere kanatlı hayvanlarını vermeyen köylüler, ''Bizde kanatlı hayvan ölümü yaşanmadı. Geçen yıl da hayvanlarımızı alıp itlaf ettiler. Bu yıl kesin bir sonuç çıkmadan hayvanlarımız vermek istemiyoruz'' diyerek hayvanlarını ekiplere teslim etmedi. Köylülerin bu tutumu karşısında Elazığ Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü'nden gelen 2 uzman hayvanlardan incelenmek üzere kan örnekleri aldı.

Faruk BALIKÇI- Muzaffer DURU/ SİLVAN (Diyarbakır),(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title