Haberler

Kültür Başkenti" Kastamonu'da Hazırlık Toplantısı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Kastamonu'da, yıl boyunca 75 etkinlik gerçekleştirileceği bildirildi.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Kastamonu'da, yıl boyunca 75 etkinlik gerçekleştirileceği bildirildi.

Kastamonu'da gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili hazırlık toplantısı yapıldı.

Kastamonu Valisi Yaşar Kardeniz, İl Genel Meclisi Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yıl boyunca 75 etkinlik gerçekleştirileceğini kaydetti.

Etkinlik sayısının artırılabileceğini belirten Karadeniz, " Kastamonu'nun tanıtımı açısından önemli bir yıl geçireceğiz. 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmamız bizim için çok önemli. Dolu dolu bir yıl geçecek." dedi.

Bütün kurumların görev alacağını dile getiren Karadeniz, "Hep birlikte Kastamonu'nun, Kastamonu kültürünün tanıtımı için çalışacağız." diye konuştu.

"Her ilçede kalıcı bir eser bırakılmasını istiyoruz"

Belediye Başkanı Tahsin Babaş da kültür başkenti lansman toplantısının önümüzdeki hafta Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla yapılacağını söyledi.

Tüm şehri ve ilçeleri kapsayan programlar gerçekleştirileceğini anlatan Babaş, "Tüm programlar ve festivaller Türk Dünyası Kültür Başkenti adı altında yapılacak. Biz her ilçede kalıcı bir eser bırakılmasını istiyoruz. Bunun için de bize kaba taslak da olsa projeleri ve maliyeti gerekli. Elimizde somut veriler olursa, daha başarılı olacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

" 21 Mart'ta başlayacak"

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı temsilcisi Özgür Yakar da etkinliklerin 21 Mart'ta başlayacağını ifade etti.

Türk Cumhuriyetlerinden çok sayıda konuğun Kastamonu'ya geleceğini kaydeden Yakar, "Türk Dünyası Kültür Başkenti kapsamında sanatsal buluşmalar gerçekleşecek, dini programlar düzenlenecek. Ahşap Fuarı bu etkinliğe dahil edilecek. TÜRKSOY tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen etkinlikler ilimizde düzenlenecek. Üniversite ile akademik sempozyumlar düzenlenecek. Sanatsal ve kültürel etkinliklere geniş yer verilecek." dedi.

Konuşmaların ardından belediye başkanlarının etkinliklerle ilgili soruları cevaplandırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Tahsin Babaş Karadeniz Kastamonu 21 Mart Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title