Haberler

Koronavirüs nedeniyle bu yıl hindi satışları düştü

Güncelleme:

Yeni yıl yaklaşırken hindiler de geçen yıl olduğu gibi 150 lira ile 200 lira arasında satışa sunulmaya başlandı. Bu yıl satışların düştüğünü belirten üreticiler, "Koronavirüs bizi kötü etkiledi" dedi.

Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen hindiler satışa sunulmaya başladı. Hindi üreticisi Mehmet Yalçın, koronavirüs nedeniyle geçtiğimiz yıllara göre satışların düşük olduğunu söyleyerek, "Koronavirüs satışlarımızı kötü etkiledi. Eskisi kadar talep yok" dedi.

Koronavirüs nedeniyle bu yıl hindi satışları düştü

"FİYATLAR 150 LİRA İLE 200 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR"

Hindi üreticisi Mehmet Yalçın, "Koronavirüs satışlarımızı kötü etkiledi. Eskisi kadar talep yok. Tane tane alıyor alanlar da. Eskisi gibi değil. Geçen sene ile bir değil. Ama fiyatlarımızda bir değişiklik yok. Geçen sene ne ise bu sene de aynısı. Fiyatlar 150 lira ile 200 lira arasında değişiyor" dedi.

Hindilerle arasında duygusal bağ kurduğunu belirten Mehmet Yalçın, "Hindilerimle duygusal bağım var, isimlerini Michael ve Fatoş koydum. Satarken evlatlarımdan ayrılmış gibi zorlanıyorum. Ama ekmek parası, mecburum" dedi.

Koronavirüs nedeniyle bu yıl hindi satışları düştü

"KANATLARIN ALTININ SAPSARI OLMASI LAZIM"

Hindilerini Halkalı'da satışa sunan Yalçın, "Hindilerin kanatlarının altı sapsarı. Böyle olması lazım zaten. Böyle olduğu zaman damak lezzeti var demektir. Tüyleri duru olacak. Kafası düz olacak. Hindi canlı olacak canlı. Diğer türlü olduğu zaman olmaz. Hepsi aşılı, veteriner çıkışı var. Hasta hayvan satmam. Ama çok zahmetli iş. Gece gündüz yaylada bunlar. O yüzden hindilerimde damak lezzeti var" şeklinde konuştu.

Yalçın, "Hindi pazarında satılan hindiler yaylım hayvanıdır, marketteki hindiler ise kümes hayvanıdır. Bizim sattığımız hindilerin eti siyah oluyor, markettekilerinse beyaz renkli oluyor. Biz yağlı hindiler yetiştiriyoruz, hindi eti kurudur, diyenler var tam aksine bizim hindilerimiz çok lezzetlidir" diye konuştu.

Koronavirüs nedeniyle bu yıl hindi satışları düştü

"YAĞ KULLANMANIZA GEREK YOK"

Son dönemlerde Türkiye'de yılbaşı sofralarını daha fazla süsleyen hindi dolmasını pişirmenin püf noktalarını da anlatan Mehmet Yalçın, "İçerisine bulguru doldurduktan sonra üzerine dilediğinizce malzemelerinizi dizip süsleyiniz. Yağ kullanmanıza gerek yok çünkü hindilerimizin eti zaten yağlıdır. Hindinin yağı pişip kendini bırakmaya başlayınca inanılmaz bir tat oluyor. Çünkü her zaman derim, bizim hindilerimizde damak lezzeti var" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Yalçın Koronavirüs Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title