Haberler

Konutkredisi.Com.Tr, 500 Milyon TL’lik Kredi Hacmi Yaratacak

Güncelleme:

Konut Kredileri Konusunda Danışmanlık Hizmeti Veren Konutkredisi.Com.Tr, Ayda 10 Bin Müşteriye Hizmet Vererek, Bin Kişiye Kredi Kullandırtmayı Amaçlıyor.

Finans ve emlak sektörünü aynı çatıda buluşturan Onur Tekinturhan ve Ömer Paksoy, İtalya'nın pazar lideri Gruppo MutuiOnline ile birlikte Türkiye'yi Mortgage Brokerlik sistemi ile tanıştırdı. Avrupa'da yaygın şekilde kullanılan sistem ile müşterilerine banka banka dolaşmadan ihtiyaçlarına en uygun finansman seçeneklerini sunan Konutkredisi.com.tr, Türkiye'de kullanılan konut kredilerinin yüzde 3'üne aracılık ederek, yılda 500 milyon TL kredi hacmi yaratmayı amaçlıyor.

Müşterilerin hiçbir ücret ödemeden yararlanacakları bu hizmet ile Türkiye'de bir ilki başlatan Konutkredisi.com.tr, bir yıl içerisinde her ay ortalama 10 bin müşteriye hizmet vermeyi hedefliyor. Konutkredisi.com.tr şirketinin diğer ortakları ise Gruppo MutuiOnline Başkanı Marco Pescarmona, CEO'su Alessandro Fracassi ve Yapı Kredi eski genel müdürü Burhan Karaçam'dan oluşuyor.

İtalya'nın pazar lideri Türkiye'ye geldi

Konutkredisi.com.tr'nin İtalyan ortağı Gruppo MutuiOnline Başkanı Marco Pescarmona, İtalya'da kullandırılan konut kredilerinin yüzde 5'inin kendi sistemleri üzerinden geçtiğini kaydetti. Her ay 2 bin kişiye mortgage kullanma konusunda aracılık ettiklerini ve bunun için iki katı kişiye de danışmanlık verdiklerini belirten Pescarmona, yılda 2 milyar Euro kredi kullanım sağlayan halka açık bir şirket olduklarını, pazarda açık ara ile lider olduklarını söyledi.

Türk tüketicilerinin pek çok yönden İtalyanlara benzediğini aktaran Pescarmona, "Konutkredisi.com.tr ile Türkiye'de de krediyle konut sahibi olmak isteyen tüketicinin ilk başvuracağı bilgi kaynağı, güvenebileceği bir danışman haline gelmeyi hedefliyoruz. Mortgage brokerliği eğitimli gençler için de yeni bir iş kolu olacak" dedi.

Ücretsiz danışmanlık veriyor

Konutkredisi.com.tr'nin diğer ortağı Ömer Paksoy ise sadece internette faaliyet gösteren bir şirket değil banka kökenli ve uzman danışmanlarla vatandaşa destek veren bir danışmanlık şirketi kurduklarını belirtti. Türkiye'de internet üzerinden yılda 5 milyon kez konut kredisi araması yapıldığına dikkat çeken Paksoy, "Biz benzeri birçok siteden müşterilerimize özel danışmanlık hizmeti vererek ayrılıyoruz.

Müşterilerimizle birebir iletişime geçerek konut kredisi konusunda kafa karışıklığını gidermeye çalışıyoruz. Danışmanlık hizmetimizin her aşaması tamamen ücretsiz. Biz gelirimizi bankalarla yaptığımız anlaşmalar¬ neticesinde sağlıyoruz. Yılda 500 milyon liralık kredi hacmi yaratmayı, ayda 10 bin kişiye hizmet vererek, bin kişiye kredi kullandırtmayı amaçlıyoruz. Müşterilerimize seçenekleri tanıtır, ihtiyaca özel kredilerle ilgili bilgi verir ancak seçimi müşteriye bırakırız. Herhangi bir banka ile organik bağımız, ortaklığımız yok" diye konuştu.

Kafa karışıklığına, banka banka dolaşmaya son

Konutkredisi.com.tr'nin önümüzdeki döneme ilişkin hedefleri anlatan Konutkredisi.com.tr Ortağı Onur Tekinturhan, ortaklarının İtalya'da pazar lideri olarak ulaştıkları payın yüzde 4,5 civarında olduğunu belirterek, "Biz de Türkiye'de kullandırılmakta olan konut kredilerinin yüzde 3'lük bir kısmına aracılık etmeyi hedefliyoruz. Türkiye'de konut kredisi müşterilerinin ilk başvuracağı bilgi kaynağı haline geleceğiz. Bize ulaşan tüketicilere şu anda 9 bankanın konut kredisi seçeneklerini sunuyoruz, 2 banka da sistemimize dahil olmak üzere. Bankalar içinse kurumsal bir çözüm ortağı ve güçlü bir alternatif kanal haline gelmek istiyoruz.

Piyasadaki konut kredisi seçeneklerini gerçek anlamda standart ve karşılaştırılabilir bir şekilde sunabilmek için Avrupa Standart Bilgi Formatı'nı (ESIS) Türk tüketicisinin ihtiyaçlarına göre geliştirdik" dedi. Tekinturhan, sitenin yüzde 50'sinin İtalyanlara, yüzde 50'sinin de kendileri ve Yapı Kredi eski Genel Müdürü Burhan Karaçam'dan oluşan yerli ortaklara ait olduğunu ifade etti.

Burhan Karaçam: "Konut kredilerinin payı artacak"

Konutkredisi.com.tr'nin önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerinin anlatıldığı toplantıda konuşan Yapı Kredi Bankası eski Genel Müdürü Burhan Karaçam, 30 yıl önce ilk evini yurt dışında konut kredisiyle danışman aracılığıyla aldığını anlatarak, Türkiye'de bu sahanın hiç gelişmediğini, dolayısıyla ciddi bir iş potansiyelinin bulunduğunu kaydetti. Konut kredisi uygulamasının Türkiye'ye çok geç girdiğini ifade ederek, "Türkiye'de önümüzdeki 10 yıl içerisinde konut kredilerinin büyüme hızı her şeyin üstünde olacak" dedi.

Konutkredisi.com.tr'de genç girişimcilere yol göstermek ve onların heyecanını paylaşmak amacı ile yer aldığını söyleyen Burhan Karaçam, " Şu anda toplam krediler içerisinde bireysel kredilerin payı yüzde 30'ları aştı. Bu rakamın önemli bir kısmını konut kredileri oluşturuyor. Her ne kadar bu konuda bir yavaşlama gözlense de, bunlar geçicidir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title