Haberler

    Konut Sorununa Karşı Yüzer Konteyner Evler

    Konut sistemlerinde daha çevreci ve daha ekonomik olanına dönük arayışların bir sonucunu da Danimarka'da görmek mümkün.Kopenhag limanında yüzer haldeki "Urban Rigger" karbon emisyonunu sıfırlamayı hdefleyen bir sistem.Üstüste konan iki üçgen şeklindeki yapıda 6 konteyner yer alıyor.

    Konut sistemlerinde daha çevreci ve daha ekonomik olanına dönük arayışların bir sonucunu da Danimarka'da görmek mümkün.

    Kopenhag limanında yüzer haldeki "Urban Rigger" karbon emisyonunu sıfırlamayı hdefleyen bir sistem.

    Üstüste konan iki üçgen şeklindeki yapıda 6 konteyner yer alıyor.

    Konteyner evlerin banyo, mutfak ve iki oturma bölümünü de içine alan 300 metrekarelik kullanım alanı bulunuyor.

    Fikrin merkezindeki isim Kim Loudrup:

    "Sorun şu ki ev yapılabilecek arsa fiyatları aşırı şekilde yükseldi. Bir arsa artık satışa çıktığında ya iş merkezi ya da çok pahalı rezidanslar yapılması için alınıyor. Özellikle merkezde bu tip yerler artık ulaşılmaz hale geldi."

    Enerji için sudan ve güneş enerjisinden yararlanılıyor.

    En belirgin tasarruf ise inşaat alanından ve geri dönüşüm uygulamarıyla yapılıyor.

    Kim Loudrup en büyük amacının daha gelişmiş projelere imza atabilecek gelecek nesillere ilham vermek olduğunu ifade ediyor:

    "Öğrenciler, gençler geleceği temsil ediyor. Onlar iyi eğitim alıyor biz de onları daha iyiye daha ileriye doğru motive etmeliyiz. Bugün karşılaştığımız sorunları onların çözeceğini düşünüyorum.

    Kopenhag Ekonomist dergisi tarafından yapılan bir araştırmaya göre dünyanın en pahalı 8. şehri konumunda.

    Proje çok büyük bir yüzölçümü olmamakla birlikte 7300 km ile Avrupanın en uzun kıyılarından birine sahip olan Danimarka'nın ülke şartlarıyla da uyum taşıyor.

    Daha fazla bilgi için:

    http://www.urbanrigger.com/

    http://blog.archionline.com/danemark-des-containers-recycles-en-logements-etudiants/

    Auteur:

    Tags:Gepost: 19 oktober 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Danimarka Kopenhag Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title