Haberler

Kocaeli Kent Bayramlaşması'nda Buluştu

Güncelleme:

Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen Kent Bayramlaşması'nın 17'incisi gerçekleştirildi.

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli, Kocaeli Kent Konseyi işbirliği ile geleneksel olarak 2004 yılından bu yana düzenlenen kent bayramlaşmasının 17'incisi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Bayramlaşmada birlik, beraberlik ve kardeşlik ve yardımlaşma duygularının bayramları anlamlı kılan güzellikler olduğuna vurgu yapıldı. Bayram vesilesiyle bir araya gelen Kocaelililer birbirleri ile kucaklaşarak bayramlaştılar.

17. KEZ DÜZENLENDİ

Bu bayram 17'inci kez düzenlenen Kent Bayramlaşması renkli bir şekilde gerçekleşti. Bayramlaşma programına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Sibel Gönül, İlyas Şeker ve Zeki Aygün, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman, askeri erkan, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

BİZİ GÜÇLÜ KILAN ORTAK DEĞERLERİMİZ

Kent Bayramlaşması'nda konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bayramların ortak değerlerimiz olduğunu dile getirerek bu değerler etrafında millet olduğumuzu vurguladı. Bakan Ergün "Ortak değerlerimiz olmasa aynı coğrafyada ayrı ayrı birbirinden bağımsız bireyler oluruz" dedi. Bu ortak değerlerin bizi bir araya getirdiğini belirten Bakan Ergün, şunları söyledi: "Bu değerler bizim çimentomuz. Çimentoyu ne kadar güçlü tutarsak, millet olarak ülke olarak o kadar güçlü oluruz. Onun için inanç, tarih ve kültür değerlerimiz, vatanımız, bayrağımız bütün bunların hepsi bizim etrafında buluştuğumuz değerler. Bunlar ne kadar güçlü olursa biz de o kadar güçlü olacağız.

BÜYÜKLERİ HASTALARI, ZİYARET EDELİM

Bayramların sevinç günümüz olduğunu ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu sevinçle ülkemizde kentimizde bayramın kutlandığını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu " Bayramda şehit ailelerimizi, yakınlarımızı unutmayalım onları ziyaret edelim. Çevremizdeki yaşlıları ve engellileri de unutmayalım. Bayramı bu ziyaretler bereketlendirir. Tüm Kocaeli'nin bayramını kutluyorum" dedi.

BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ AÇAN GÜNLERDİR

Kocaeli Valisi Ercan Topaca bayramların insanların arasındaki kavganın, husumetin en aza indiği, birbirlerine kalplerini, gönüllerini açtıkları, dayanışmanın doruğa çıktığı önemli günler olduğunu vurguladı. Vali Topaca "Bayramda dostlarımızı, kimsesizleri sevindirmeliyiz. Dünyanın değişik yerlerinde sıkıntısı olan, tüm kardeşlerimize barış ve huzur diliyoruz" şeklinde konuştu. Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman, da bayramın kardeşlik ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

17. Kent Bayramlaşması programı, her yıl olduğu gibi hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Öte yandan müzik dinletisi ile başlayan törende hoş geldin ikramı olarak çikolata ve kolonya sunuldu. Bayramlaşmanın ardından 2000 kişilik etli pilav, ayran, tatlı, çay, su ve pişmaniye ikramı yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Ercan Topaca Nihat Ergün Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title