Haberler

Kısıtlamada balık satışları neredeyse sıfıra indi

Güncelleme:

Ülke genelinde devam eden tam kapanma nedeniyle insanların dışarıya çıkmaması sonucunda balık satışları neredeyse sıfıra indi.

Ülke genelinde devam eden tam kapanma nedeniyle insanların dışarıya çıkmaması sonucunda balık satışları neredeyse sıfıra indi.

Kısa süre önce sezonu bitiren, ancak az çok gelen balıklarla tezgah başında duran balıkçılar, kısıtlamada müşteri bulamıyor. Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan tam kapanma kararından sonra salı günden perşembe güne kadar taleplere yetişemeyen balıkçılar, kısıtlamanın ilk günlerinde pek alıcı bulamıyor. Satışlarda aniden yüzde 80'e kadar yükseliş yaşayan balıkçılar, şimdi ise biranda düşen sıfır satışlarla baş başa kaldı. Sadece iş alışkanlığı sebebiyle tezgahlarını açtığı belirten balıkçılar, "Tam kapanmada vatandaş galiba evden hiç çıkmıyor. O yüzden balık satamıyoruz" dedi.

Satışlar bir anda sıfıra düştü

Eskişehir çarşı balık pazarında tezgah başında olan tecrübeli balıkçı Muharrem Şahin, tam kapanmadan öncesi ve sonrasını dile getirdi. Balıkçı Şahin konu ile ilgili şunları söyledi:

"Kısıtlama başlamadan salı günden perşembe güne kadar 3 gündür çok yoğunluk yaşadık. O kadar kalabalıktı ki; iğne atsan yere düşmezdi. Buralar tıklım tıklımdı. Sezon bittiği için her vatandaşın istediği balığı de veremedik. İnsanlar çılgınca alış-veriş yaptı diye söyleyebilirim. Satışlarımız yüzde 80'e kadar artmıştı. Ama kısıtlama başladıktan sonra aniden sıfıra indik. Biz balıkçılar olarak her kısıtlamada açığız. Az çok gelen giden oluyordu. Ama bu tam kapanmada dün kimse gelmedi. Bugün de saat 12.00'e geliyor, ancak tezgahlarımıza siftah yok. Kimse gelmedi."

Ne olacağı bilmediği için balık getirmiyor

Bir anda satışlarda düşüş yaşayan balıkçılar, kısıtlamada ne olacağını bilmedikleri için oldukça az balık getiriyor. Bu konuda konuşan Şahin, "Hem sezon bitti hem de neyi ne olacağı bilmediğimiz için az balık getirmek zorunda kaldık. Eskiden onlarca kasa balık gelirdi, tezgahlarımız balıklarla doldururduk. Şimdi bakarsanız 4-5 kasa balık gelmiyor. Tezgahların de çoğu boş. Bu şekilde vakit geçiriyoruz. Burada olmamızın amacı ticaret değil de, iş alışkanlığı diyelim. Bu kısıtlamada sanırım insanlar dışarıya çıkmıyor. Ramazan ayında hava da sıcak. Rahat evde duruyor galiba. O yüzden gelen giden yok" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Eskişehir Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title