Haberler

Kedilerin Ömriye Annesi'nin Yürek Burkan Yardım Çığlığı

İzmir'in Ödemiş ilçesinde tek başına yaşayan ve yardımlar dışında hiçbir geliri olmayan, her gün şehir merkezini adımlayıp sokakta yaşayan kedileri besleyen 64 yaşındaki Ömriye Köylü'nün yaşam öyküsü yürek burkuyor.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde tek başına yaşayan ve yardımlar dışında hiçbir geliri olmayan, her gün şehir merkezini adımlayıp sokakta yaşayan kedileri besleyen 64 yaşındaki Ömriye Köylü'nün yaşam öyküsü yürek burkuyor. Ev koşulları da son derece zorlu olan yaşlı kadın, sosyal yardımlaşmadan aldığı 250 lira ve sanayi sitesi esnaflarının yardımlarıyla yaşantısını sürdürmeye çalışırken, bir yandan sokak kedilerini beslemeyi kendine görev ediniyor.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde yıllar önce eşinden ayrılan, daha sonra da oğlu intihar eden Ömriye Köylü, "Kedilerin Ömriye Annesi" olarak tanınıyor. İlçe merkezini adım adım dolaşan Köylü'yü gören sokak kedileri yemek saatinin geldiğini anlayıp yaşlı kadının etrafını sarıyor. Kedilerin beslenmesi için yoğun çaba harcayan yaşlı kadın, bu davranışı ise Ödemişli hayırseverlerin yardımlarıyla gerçekleştirebiliyor. Her cuma Sanayi Camii'nde esnafların yardımda bulunduğu Köylü'nün akşam yemeğini de yine esnaflar karşılıyor.

Her gün "Yavrularım" diye seslendiği kedilerini besleyip Umurbey Mahallesi Samsun Caddesi'ndeki evine dönen Ömriye Köylü için asıl zorluk evinin kapısından içeriye girince başlıyor. Tek başına yaşadığı evinde elektrik faturasını ödemekte zorlandığı için tüm risklerine rağmen mangal yakarak ısınan yaşlı kadının evindeki pek çok eşyanın da kullanım ömrünü doldurduğu gözleniyor. Çatısı, kapısı ve pencereleri hasarlı evde yaşama tutunmaya çalışan Köylü'yü kedileri evinde de yalnız bırakmıyor. Yaşlı kadın zorlu koşullarda Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Ödemişli esnafların destekleriyle ayakta durmanın mücadelesini veriyor.

"Bu hayvanlar bize emanet"

Eşinden yıllar önce ayrıldıktan sonra oğlunun intihar etmesiyle psikolojik anlamda zor günler yaşadığını söyleyen Ömriye Köylü, "Ben elimden gelse Ödemiş'teki tüm sokak hayvanlarını beslemek isterim; ama elimden gelen bu. Zaten ben de yardımlarla ayaktayım. Aydan aya sosyal yardımlaşmadan aldığım yardım evin kirasına gidiyor. Eğer hava iyi olursa cuma günleri Sanayi Sitesi Camii'ne gidiyorum. Oradaki esnaflarımız bana yardımcı oluyor. Kimi zaman da cam şişe topluyorum. Kimim kimsem yok, bir emekliliğim de yok. Bu nedenle tek gelirim yardımlar. Yıllardır tek başımayım. Oğlumun ölümü ile sarsıldım; ama hayata bir yerden tutunmak lazım. Ben de kedilerimi besliyorum. Belli yerler var kediler beni görünce koşup gelip etrafıma toplanıyorlar. Ben de bana verilen yardımlardan mama almaya çalışıyorum. Kimi zaman da esnaflar benim kedilere olan sevgimi görüp mama hediye ediyorlar, onları veriyorum; ama kedileri beslemeyi bir görev bildim. Evimin her tarafı da kedi dolu. Bu hayvanlar bizlere emanet, herkes sahip çıkmalı. Benim imkanlarım bu kadar. Bu kadarlık yardım yapabiliyorum. Mangal yaktığımı duyanlar, 'Dumandan zehirlenirsin. Yangın da olabilir' diye uyarıyorlar; ama çarem yok. Elektrik sobam arızalı, yenisini alabilmem çok zor. Zaten elektrik faturasına gücümün yeteceği de yok. Böyle böyle kışı geçirebilirsek geçireceğiz "dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ödemiş İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title