Haberler

Herkes aşıya kilitlenmişken Kayserili genç, dezenfeksiyon kabini geliştirdi

Güncelleme:

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı 'AKG 020' adını verdiği dezenfeksiyon kabini geliştiren Kayserili genç, "Gerekli izinleri aldıktan sonra cihazımız piyasaya hazır hale gelecek" ifadelerini kullandı.

Kayseri'de, girişimci Ahmet Akgün (26), koronavirüs salgınına karşı vatandaşların içine girerek dezenfekte olabileceği, 'AKG 020' adını verdiği dezenfeksiyon kabini geliştirdi. Akgün, "Herhangi bir kar amacı gütmeden toplumumuza faydası olacak şekilde bu ürünü halkımıza sunacağız" dedi.

Kayseri'de tasarım işleriyle uğraşan girişimci Ahmet Akgün, koronavirüs tedbirleri kapsamında meslek lisesi öğrencilerinin dezenfektan ve maske üretiminden etkilenerek, yeni ürün geliştirmeye karar verdi. Akgün, bu kapsamda insanların kendilerini dezenfekte edebileceği kabin üretmeye karar verdi. 1 günde kabinin çizimlerini tamamlayan Akgün, 15 gün süren çalışmasının sonunda 2 metre 30 santim yüksekliğinde, 1,5 metre genişliğinde kabin üretti. 'AKG 020' ismi verilen kabin, sensör sayesinde içeri girenleri algılayarak dezenfekte edebiliyor.

"BİR GECEDE ÇİZEREK, TASARLADIM"

Akgün, liseli öğrencilerin yaptığı çalışmalardan etkilendiğini söyleyerek, "Ben de tasarımcı olarak 'ne yapabilirim?' diye düşündüm. 'AKG 020' adını verdiğim dezenfeksiyon cihazını bir gecede çizerek, tasarladım. 15 gün içinde de ürünü geliştirip son halini verdik. Sistem olarak çalışıyor. Gerekli izinleri aldıktan sonra cihazımız piyasaya hazır hale gelecek" dedi.

"30 ADET ÜRETİM KAPASİTEMİZ VAR"

Günlük üretim kapasitelerinin şu an 30 olduğunu, ancak talep halinde bu sayıyı artırabileceklerini kaydeden Akgün, "Cihazımız 'AKG 020' Benim isim ve soy ismimden geliyor. Sonundaki 020'de üretim yılının 2020 yılı olmasından kaynaklanıyor. Ben her bireyin ülkesine bir şeyler katmasını düşünerek hareket eden bir kişiyim. Bu ürünü de milli ve manevi değerleri ön planda tutarak yaptım. Herhangi bir kar amacı gütmeden toplumumuza faydası olacak şekilde bu ürünü halkımıza sunacağız" diye konuştu.

"SİSTEM OTOMATİK OLARAK ÇALIŞIYOR"

Akgün, cihazın çalışma sistemi hakkında ise, şu bilgiyi verdi: "Kabin içine girince sensörler algılıyor. Daha sonra sistem otomatik olarak çalışmaya başlıyor. Buna ek olarak termal kamera da takılabilir. Kabini ikili ve üçlü şekilde üretmek mümkün. Tünel halinde de yapabiliriz. Gördüğümüz talep iyi ancak, şu an insan sağlığına zarar vermeyen dezenfekte ilacının uzmanlar tarafından geliştirilmesini bekliyoruz. O da gelince piyasaya süreceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ahmet Akgün Kayseri Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (22)

Memoli:

Bu kayserililer ne uyanık adamlar kayseriye yolum düştü geçenlerde Kayseriyi ihya etmişsiniz resmen ben böyle şehir görmedim resmen siyasi kayırma ve ayrımcılık yapılmış yanı başındaki illlere bakınca gecekondu gibi duruyor kayserının yanında . sızı uyanıklar

7
4
yanıtYanıtla
Engineer38:

Kayserili vatandaşlar emin ol uyanık sanarlar kendilerini , Kayseri sanayi kenti yanındaki diğer illere göre , her tarafta hayırsever eseri vardir, hastanelerden tutta kayseri stadı okullar , camiler bunu es geçmeyelim kardeşim , ama illaki kendini uyanık sanan aptalda her ilde olduğu gibi vardır, Şu an kayseri devlet hastanesinde hayırseverlerin bağışladığı telelerle maske dıkılıor gece gündüz

yanıt0
yanıt2
klasiktürk:

çok büyük buluş çağ atlatır bu bize madalya verin buna. Lan birinizde aşı geliştiriyoruz desin sorunu kökten çözsün tüm dünya bizi tanısın.

7
1
yanıtYanıtla
akıl vermek kolay:

Sen bul aşıyı. . . Bu kadar bilim adamı bulamıyor bari sen bul . . . Dünya da seni tanır o zaman. .

yanıt4
yanıt2
Turk:

Asi coktan bulundu ama dunya nufusunu azaltmak icin bekletiyorlar

yanıt1
yanıt1
Kağan soydan:

Saçma sapan üretimleri sunup durmayın piyasaya dezenfekte kabininden çıkınca bir virüslü insan size doğru hapşırsa yine bulaşır Elleri ve ağızları 20 saniye sabunla yıkamak cokmu zorki dandik bir gribe karşı milletin ekonomik ayarlarını sıfırlama peşinde Koca Dünya

4
2
yanıtYanıtla
Gagaga:

Elinizi yüzünüzü agzınızı gun içinde sık sık sabunla yıkayın dışarı mevbur olmadan çıkma çıkarsanda hemen işini hallet eve dön insanlara çok yaklaşma maske tak eldiven tak dezenfektan kullan . AMA EN ONEMLISI EVDE KAL COK MECBUR OLMADAN CIKMA. . ANLAMIYORSUNUZ GALIBA

4
1
yanıtYanıtla
ALKIŞ:

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DOKTORLARA HASTANE GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINA HERKESE UYGULANABİLİR TABİ UMARIM

3
1
yanıtYanıtla
tRAMLA:

Saçmalık kardeşim neyi dezenfekte ediyor anlamadım elini agzının içinimi ? virüs elbiseden kolay kolay bulaşmıyorki hay Allahım akıl fikir ver

3
0
yanıtYanıtla
Elif:

Çok tebrik ederim ancak hiç aşıyı falan beklemeden her mahalleye bir tane kurulsa evlere virüs girmesi minimuma indirilir bence hemen piyasaya sürülmeli

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title