Haberler

Kayseri, sertifikalı çilek fidesi üretiminde iddialı

Güncelleme:

Kayseri'nin Develi ilçesinde, fide sertifikasyonu çalışmaları kapsamında 31 milyon 543 bin çilek fidesi sertifikalandırıldı.

Kayseri'nin Develi ilçesinde, fide sertifikasyonu çalışmaları kapsamında 31 milyon 543 bin çilek fidesi sertifikalandırıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İl Müdürü Mustafa Şahin, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Demirbaş ile Develi ilçesi Soysallı Mahallesi'nde bulunan çilek fidesi üretim firmasına parselleri gezdi.

Çilek fidesi denildiğinde akla Kayseri'nin geldiğini ifade eden Şahin, Kayseri'deki çilek fidesi üretim değerlerinin son yıllarda artarak devam ettiğinin görüldüğünü belirtti.

Şahin, 2014 yılında ülke çilek fidesi üretiminin yüzde 25'inin Kayseri'de yapıldığını, bu oranın 2016 yılında yüzde 47'ye, 2018'de yüzde 56'ya ve 2019'da yüzde 30'a ulaştığını bildirdi.

Patates siğili ve nematod görülen alanların artması sonucu Nevşehir'deki bazı firmaların çilek fidesi üretimi için Kayseri'yi tercih ettiğine dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Develi ilçesinde bulunan tüflü topraklar fideler için doğal köklendirme ortamı sunmakta, bu topraklarda yeni oluşan fidelerin kökleri iyi gelişmekte, bol saçaklı kök yapmaktadır. Toprağın hafif yapısından dolayı her zaman tarlaya girilebilmekte, yağmurdan ve sulamadan sonra tarlada çalışmak mümkün olmakta, sökümde çamur oluşmadığı için söküm makinasının çalışmasında herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır."

Develi ilçesinde 2019 yılında yapılan fide sertifikasyonu çalışmaları kapsamında 31 milyon 543 bin çilek fidesinin sertifikalandırıldığını belirten Şahin, bu fidelerin çoğunun yurt içinde satıldığını, bir kısmının da Irak, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve KKTC'ye ihraç edildiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kayseri Develi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title