Haberler

Kaymakam Kaşıkçı: "İlçemize Bir Engelsiz Yaşam Merkezi Kazandıracağız"

Hakkari'nin Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, "Önümüzdeki yıl mutlaka ilçemize bir engelsiz yaşam merkezi kazandıracağız. Bunun çalışmalarını yapıyoruz.

Hakkari'nin Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, "Önümüzdeki yıl mutlaka ilçemize bir engelsiz yaşam merkezi kazandıracağız. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Engelli yaşam merkezimizde kurslar, engelli bireylerimizin sportif faaliyetler yapabileceği alanlar, çocukların eğlenebileceği park alanı, oturabilecekleri kafeteryası ya da sosyal alanlar olacak." dedi.

Yüksekova ilçesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Özel İlgi Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezince program düzenlendi.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nin konferans salonundaki programda, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı, şiirler okundu.

Öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösterilerin yapıldığı etkinlikte rehabilitasyon merkezinin faaliyetlerinin yer aldığı ve engellilerin yaşamına dikkatin çekildiği slayt gösterisi sunuldu. Öğrencilerin halk oyunları gösterisine, salondakiler alkış tutarak eşlik etti.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin önemine değinerek, her insanın birer engelli adayı olduğunu söyledi.

Hükümetin engellilere yönelik yaptığı çalışmaları anlatan Kaşıkçı, engelli bireylerin hem kamuda istihdamına hem de diğer şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların ileri seviyeye geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İlçemizdeki tabloya baktığımız zaman hiçbir engellimiz kaldırımda rahat şekilde yürüyecek durumda değil. Biz önümüzdeki dönemdeki projelerimizle engelli bireylerimizin rahat yürüyebileceği, rahat nefes alabileceği alanları, caddeleri, kaldırımları ona göre dizayn ediyoruz. Önümüzdeki yıl mutlaka ilçemize bir engelsiz yaşam merkezi kazandıracağız. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Engelli yaşam merkezimizde kurslar, engelli bireylerimizin sportif faaliyetler yapabileceği alanlar, çocukların eğlenebileceği park alanı, oturabilecekleri kafeteryası ya da sosyal alanlar da olacak."

"80 milyonun içinde feda edeceğimiz hiçbir ferdimiz yok." ifadesini kullanan Kaşıkçı, "Sadece kamu anlayışıyla engelli bireylerimizin yaşam standardının iyileştirilmesi ile başarılı olunmaz. Bizim yediden yetmişe herkesin engelli bireylerimize yönelik duyarlılığı, katkısı ve sahiplenme duygusunun artarak devam etmesi lazım." diye konuştu.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, kurum temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Kaşıkçı Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title