Haberler

Kastamonu'daki Fetö/pdy Davası

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan üniversite öğrencisinin yargılanmasına başlandı.

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan üniversite öğrencisinin yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla tutuksuz yargılanan Mustafa K, Gaziantep'ten Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini söyleyen Mustafa K, "2013 yılında üniversite kaydımı yaptırmak için Kastamonu'ya geldim. Yurtta yer bulamayınca apart olduğunu düşündüğüm bir evde kalmaya başladım." dedi.

Kaldığı evin örgüte ait olduğunu bir süre sonra öğrendiğini öne süren Mustafa K, "A.Ş, Kastamonu'daki öğrenci evlerinden sorumlu kişiydi. Bu kişiyle konuştuğumda 'Esnafın yüzde 80'i bizden.' diyordu. Kaldığım sürede 3-4 kez sohbetlere katıldım ama aktif görevde bulunmadım. Bir süre sonra da ayrıldım." ifadelerini kullandı.

ByLock kullanmadığını iddia eden Mustafa K, şunları kaydetti:

"Son dönemde sohbet hususlarına çok dikkat ediyorlardı. Sık yapmamaya başlamışlardı. Sohbetlerde telefonları topluyorlardı. Sohbetten sonra telefonumu aldığımda fotoğraflara bakıldığını ve kurcalandığını fark ettim. ByLock'a ilk kez 28 Kasım 2015'te giriş yaptığım söyleniyor. Bu programı kullanmadım ama giriş yaptığım söylenen tarihten 3 gün önce, yani 25 Kasım'da ilk ciddi tartışmamı yaptım. Sorumlu A.Ş. ile dışarı çıkıp çıkmama konusunda tartıştık. Bu tartışmadan hemen sonra telefonuma bu program yüklenmiş olabilir. Zaten 2013-2017 yıllarında dört hat kullandım ama sadece birinde ByLock görülüyor."

Mustafa K, suçsuz olduğunu öne sürerek, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 15 Mart 2018'e erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Kastamonu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title