Haberler

Kasko şirketi, ödeme yapmamak için kaza yapan traktörü görme engelli vatandaşın sürdüğünü iddia etti

Güncelleme:

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde kasko şirketi traktör kazası yapan şahsın görme engelli kardeşinin kazayı yaptığını öne sürerek, aileyi zor durumda bıraktı. Görme engelli kardeş, "Benim traktörü kullanma şansım yok. Bu nasıl bir iftira. Parayı ödememek için iftira attılar" dedi.

Erzurum'un Şenkaya ilçesi Oyuktaş Mahallesi'nde ikamet eden Muhittin Şimşek (55) banka kredisi kullanarak traktör aldı. Traktörün daha ödenmemiş üç taksiti kalmışken oğlu Ferhat Şimşek, 29 Temmuz'da traktörle şarampole yuvarlanarak kaza yaptı. Kaza sonrası hastanede tedavisinin ardından taburcu olan Şimşek, kasko işlemleri için müracaat etti.

Kasko şirketi, ödeme yapmamak için kaza yapan traktörü görme engelli vatandaşın sürdüğünü iddia etti

KASKO ŞİRKETİNDEN AKILALMAZ RAPOR

Kaza yerine gelen ekspertiz olay yeri jandarma tutanaklarını, şahit ifadelerini aldı. Daha sonra kaskodan gelen raporda Muhittin Şimşek'in yüzde 91 görme engelli olan oğlu Fırat Şimşek'in kullandığı için kasko ödemesi yapılmayacağı bildirildi. Rapor karşısında şaşkına dönen Muhittin Şimşek ve ailesi kazanın olduğu gün görme engelli oğluyla bayram öncesi evlerinin ihtiyaçlarını almak için Şenkaya ilçesine gittiğini ve kamera kayıtları ile ispat etmelerine rağmen kaskodan yararlanamadıklarını öne sürdü.

"İFTİRAYI ATANLARA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Çiftçilik yapan Muhittin Şimşek, "Traktörümün üç taksiti kaldı 15 bin liradan 45 bin lira ediyor. Benim şu an bunu ödemem mümkün değil. Traktörüme 52 bin lira hasar çıkardılar. Kasko bunu ödemese benim her şeyim gider" dedi.

Görme engelli olan Fırat Şimşek ise "Yüzde 91 oranında görme engelli raporum var. Buraya gelen bilirkişi ekipleri benim traktörü kullandığımı iddia ederek öyle bir beyanda bulunmuşlar. Benim traktör kullanma gibi bir şansım yok, görme engelliyim, nasıl traktör süreyim. Bu iftirayı bana atanlara hakkımı helal etmiyorum, hakkımı da alacağım" dedi.

Traktörle kaza yapan Ferhat Şimşek de, "29 Temmuz günü tarladan gelirken traktörle şarampole yuvarlandım. Kaza esnasına babamla kardeşim Şenkaya'daydılar. Babamlara kazayı gören komşularımız haber vermişler. Acil durum olduğu için Şenkaya'dan babam ve kardeşimi zabıta ekibi arabayla kaza yerine getirmişler. Bütün köy şahit. Bütün evraklar tutanaklarımız mevcut ama yine de reddettiler. Kardeşime iftira attılar" diye konuştu.

Kasko şirketi, ödeme yapmamak için kaza yapan traktörü görme engelli vatandaşın sürdüğünü iddia etti

"TRAKTÖR KULLANMA ŞANSI YOK"

Komşu Adnan Kemahlı ise "Kazanın olduğu gün dere mevkiinde çayır biçiyordum ses duydum. Gittim ki traktör takla atmış ben Ferhat Şimşek'i traktörden çıkardım" şeklinde konuştu.

Köy muhtarı Sinan Öztürk ise "Bilirkişiye görme engelli kardeşimiz kullanıyor demişler. Bunun traktör kullanma şansı yok. Haksız yere mağdur oldu traktörleri gitti. Bu kardeşlerimizin çok zararları var. Buna devletimiz bir çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Şenkaya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

meczup:

burada kritik soru şu bilir kişiye muhtarın söylediği gibi gerçekten birisi görme engelli olan traktörü kullanıyordu demişmi ne amaçla söylemiş bu şahsın imzalı yeminli beyanı varmı ve bu beyanın delil ve ispatı olmadan hukukta değerlendirilmesi nasıl olur hukukta yapılan her suçlama ispata muhtaçtır tahminen sigortanın ödeme yapmamak için ortaya attığı kötü niyetli bir hareket olarak gibi görülüyor sigortalı sigortacıyı mahkemeye verse davayı kesin kazanır mahkeme masrafları dahil hepsini alır

3
1
yanıtYanıtla
Şaman:

Burası garip bir ülke, benimde uçan bir kaç penguen görmüşlüğüm var ??

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title