Haberler

Kasımda yıllık enflasyonun yüzde 14,03 olmasıyla memura yüzde 3 fark, emekliye ise yüzde 7 zam göründü

Güncelleme:

Kasım verilerinin açıklanmasıyla yıllık enflasyon yüzde 14,03 oldu. Buna göre, ocakta memura enflasyon farkı ödenmesi kesinleşti. Yeni yılda memurun aldığı zamma yüzde 3'lük enflasyon farkı yansıtılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklisi ise yüzde 7 zam alacak.

Memur ve memur emeklisi temmuz ayında yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 1,75 oranında enflasyon farkı aldı. SSK ve Bağ-Kur emeklisi de temmuz ayında ocak-haziran enflasyonuna göre yüzde 5,75 zamma hak kazandı.

Memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme gereği 2020'nin ikinci 6 ayı için yüzde 4 zam yapılmıştı. Bu döneme ilişkin enflasyon farkı ocak ayında maaşa yansıtılacak. Memurlara 2021 yılının ilk 6 ayı için ocakta yüzde 3 de toplu sözleşme zammı ödenecek. Yılın ikinci yarısına ilişkin enflasyon farkı da bu zamma eklenecek.

MEMURA YÜZDE 3, SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNE YÜZDE 7 ZAM

Kasım sonu itibariyle yıllık enflasyon yüzde 14,03 olurken, temmuz-kasım arasında enflasyon yüzde 7 olarak gerçekleşti. Hal böyle olunca memurlar ve memur emeklileri için enflasyon farkı ödeneceği de kesinleşmiş oldu. Memur ve memur emeklileri bugünkü enflasyon rakamları baz alındığında yüzde 4'lük sözleşme zammına ek olarak yüzde 3,02'lik enflasyon zammı alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de ocak ayında yüzde 7 zam imkanı doğdu.

KESİN ZAM ORANI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Zam oranında kesin rakam aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte 4 Ocak'ta belli olacak.

Yeni ekonomi programında yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 10,5 olarak ortaya konulmuştu. Merkez Bankası'nın son enflasyon raporunda ise yüzde 12,1 oranında enflasyon tahmini vardı. Ancak kasım sonu itibariyle bakıldığında kasım ayındaki yüzde 2,3 enflasyon artışıyla birlikte yıllık TÜFE yüzde 14,03 olarak gerçekleşti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Bağ Kur Haberler

500

Yorumlar (67)

HAKAN ARSLAN:

Afganistan'' a 75 milyon dolar verilsin: KABUL , Cumhurbaşkanlığı bütçesi Yüzde 28. 1 artsın: KABUL , Milletvekilleri maaşlarına zam yapılsın. : KABUL , 1652 yeni makam aracı daha alınsın: KABUL , Doğalgaz ve elektrikte KDV Yüzde 1'' e insin. RET , Esnafa destek verilsin. RET

64
8
yanıtYanıtla
YORGUN:

ELEKTRİĞE, DOĞALGAZA, SUYA YAPILAN ZAMLAR 5O''Yİ AŞMIŞKEN; PETROLDEKİ ZAM HAKEZA, GIDA E İLE 70 ARASINDAYKEN AÇIKLANAN ENFLASYONA BİR BAKIN ALLAH AŞKINA. SEÇİLENLER MİLLET İÇİN ÇALIŞMASI GEREKİRKEN AKRABAİMAHLÜKATI KORUYOR. YÜCE ALLAH''IN ADALETİNE HAVALESİNİZ. SİZDEKİ ADALET TERAZİSİNİN ŞERAZESİ BOZULDU. AMA ALLAH''IN ADALETİ ŞAŞMAZ.

46
3
yanıtYanıtla
enflasyon:

gerçek enflasyon yüzde 150 zam yüzde 3. hak ediyoruz sanırım

40
5
yanıtYanıtla
Rio:

Bir memur olarak diyorum ki.Emekci kardeşlerimizin yükü daha ağır.Hem iş yükleri bizimkinden daha fazla hem hayat şartları daha ağır.Bu adil değil.Onlarda en az bizimle eşdeğer maaş almalıdır.Sayin vekiller,devlet büyüklerim elinizi vicdanınıza koyun.

33
9
yanıtYanıtla
Bingül teyze:

Ürünlere zam yapmayın bizede zam yapmayın

35
2
yanıtYanıtla
AKP Lİ VATANDAŞ:

YOL YAPIYORLAR GARDAŞIM DAHA NE YAPSIN SANA YAV AÇSAN KÖMÜR DESTEĞİ VERELİM GARDAŞIM

28
8
yanıtYanıtla
Hmm:

Mizah güzel

yanıt1
yanıt0
REALİST:

bence fark yüzde 20 totalde ise yüzde 35 yada 38 olması lazım enflasyonun

33
1
yanıtYanıtla
ÖMER:

Bu millet akıllanmaz kardeşim. . Yıllardır akıllanmadı şimdiden sonra mı akıllanacak ?

26
8
yanıtYanıtla
Durmuş:

Emekli perişan, emekli bitik yakında bütün emekliler toplu halde dinlenmeye çıkarız.

26
7
yanıtYanıtla
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title