Haberler

Karayolları ile İlgili Kanun Teklifine Aydın'dan Destek

Aydın Şoförler ve otomobilciler Odası başkanı Semih Özmeriç, TBMM Başkanlığına sunulan karayolları ile ilgili kanun teklifini desteklediklerini belirterek “Halkın can ve mal güvenliği için trafik kusuru işleyenlere caydırıcı cezalar verilmesini Aydın Şoförler Odası olarak destekliyoruz.

Aydın Şoförler ve otomobilciler Odası başkanı Semih Özmeriç, TBMM Başkanlığına sunulan karayolları ile ilgili kanun teklifini desteklediklerini belirterek "Halkın can ve mal güvenliği için trafik kusuru işleyenlere caydırıcı cezalar verilmesini Aydın Şoförler Odası olarak destekliyoruz. Trafikte sorunların ve yaşanan kazaların önlenmesi için eğitim kadar suç işleyene caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini de inanıyoruz" dedi.

TBMM Başkanlığı'na sunulan karayolları ve trafik ile ilgili kanun teklifinin geçmesi halinde bilerek kusur işleyen sürücülerin daha ağır cezalara maruz kalacağını ve bu durumun trafik kazalarını azaltacağına inandıklarını kaydeden Başkan Özmeriç, değişikliğe kavşak geçiş üstünlüğünün de eklenmesini istedi.

Türkiye'de en önemli sorunlarının başında gelen trafik kazaları ve trafik sorunun önlenmesi bakımından bu girişimi önemsediklerini ve desteklediklerini kaydeden Aydın Şoförler Odası başkanı Semih Özmeriç, "Artık Türkiye'de trafik terörü dediğimiz olaya karşı her türlü önlemin alınması gerekiyor. Trafik sorunlarının çözülmesinde eğitim önemli fakat ağır cezaların da caydırıcı özelliği unutulmamalıdır. Bu nedenle cezaların ağırlaştırılacak olmasını faydalı buluyorum ve bu kanun teklifini bir şoför kuruluşunun başkanı olarak sonuna kadar destekliyorum" dedi.

"Trafik güvenliğinin artacağına inanıyoruz"

Edindikleri bilgiler doğrultusunda yeni düzenleme ile birlikte ciddi yaptırım özelliği olduğunu kaydeden Özmeriç, "Bu kanun teklifi yasalaşır ise; hurdaya ayrılan araçla trafiğe çıkana 2 bin 18 lira, mevzuat izin vermediği halde halk arasında 'çakar' olarak bilinen ışıklı siren sisteme takanlara, bin 2 lira Türk lirası trafik cezası kesilecek. Bunun yanında abartılı egzoz kullananlara bin 2 Türk lirası para cezası uygulanacağı gibi araç ruhsata uygun hale getirilinceye kadar trafikten men edilecek. Muayenesiz araçlar trafiğe çıktıkları tespit edilirse 235 lira para cezası, emniyetsiz raporu verilip de seyir halinde kullanılan araçlara da 488 lira idari para cezası kesilecek. Kırmızı ışık ihlali yapan ve seyir halinde cep telefonu kullanan sürücüler 235 Türk lirası idari para cezası 3 defa kırmızı ışık ihlali yapanların ehliyetine 45 gün el konulacak. Bu suçu bir yıl içerisinde iki veya daha fazla sefer işleyenlerin ehliyetine 60 gün el konulacak. Emniyet şeridi kullananlara, makas atanlara, tek yönlü karayollarında ters şeritten gidenlere işledikleri her suç başına bin 2 lira idari para cezası uygulanacak. Sürekli sol şeridi işgal edenlere 235 lira bu araç kamyon ve çekici ise bin 2 Türk lirası idari para cezası kesilecek. Spin, drift yapanlar 5 bin 10 Türk lirası idari para cezasına çarptırılacak ehliyetlerine 2 ay el konulacak araçları da 60 gün trafikten men edilecek" diyerek herkesin önce kendi sonra da karşısındaki insanların can ve mal güvenliği için trafik kurallarını uymasını istedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title