Haberler

    Karatay Sahur Menüsü

    Karatay sahur menüsü Karatay diyeti uygulayan ve Karatay beslenme şeklini uygulayan kişiler tarafından oldukça merak ediliyor. Karatay sahur menüsü, diğer sahur menülerine oranla biraz daha farklı. Karatay beslenme şekline uyanlar Karatay sahur menüsünü çok beğenecekler. İşte canan Karatay'ın açıkladığı, Karatay sahur menüsü:

    Karatay sahur menüsü, Karatay diyeti uygulayanlar ve Karatay beslenme şeklini uygulayan kişiler tarafından oldukça merak ediliyor. Sağlıklı beslenmek isteyen tereyağı, pastırma gibi enfes lezzetlerde yemek yemek isteyenler Karatay sahur menüsünü uygulayabilirler. Tadı damağınızdan düşmeyecek enfes lezzette doyurucu ve lezzetli bir sahur menüsü hazırlamak isteyenler Karatay sahur menüsü tam size göre.  Aynı zamanda canan Karatay sahur menüsünün atlanmasının karaciğer ve pankreası yorduğunu belirtiyor.

    Canan Karatay'a göre sahur günün kahvaltı öğünü olarak geçiyor. Canan Karatay sahurda hamur işi ve şekerli yiyeceklerin tüketilmesini hiçbir şekilde tavsiye etmiyor. Canan Karatay'ın sahur menüsü son derece sağlıklı ve doyurucu olmak zorunda…İşte canan Karatay'ın önermiş olduğu Karatay sahur menüsü…

    Canan Karatay sahur menüsü

    1-    Yeşillik yanında soğuk köfte

    2-    Pastırmalı yumurta

    3-    2 adet yumurta en az

    4-    İsteğinize göre peynir ( peyniri istediğiniz kadar tüketebilirsiniz diyor)

    5-    Domates, salatalık

    6-    Ekmek yerine 1 avuç ceviz veya fındık ( burada dikkat edilecek en önemli husus kuruyemişlerin tuzsuz olmasıdır.)

    7-    Dilediğiniz kadar tereyağı ve zeytinyağı

    8-    Çay ve kahve serbest (şekersiz olduğu sürece)

    9-    1 bardak günlük süt

    10-    1 kase yoğurt

    11-    İftardan sahura kadar 2 buçuk litre su

    Karatay sahur menüsüne asla girmemesi gereken yasaklılar listesi

    Karatay diyetinde zannedilenin aksine bol bol çay veya kahve içilebilir. Ancak çay ve kahvenin oruçluyken zarar vermemesi için mutlaka şekersiz olarak tüketilmesi gerektiğini önermektedir. Sahurda içilen bir fincan taze sıkılmış portakal suyu da günlük C vitamini ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olmaktadır.

    Ayrıca Karatay sahur menüsünde bal reçel, kaymak gibi yüksek glisemik indeksine sahip olan gıdalar tüketilmemelidir. Bu gıdalar Karatay'a göre sahurda tüketildiğinde susamaya neden olurlar.

    Ayrıca tatlı, bal, reçel gibi yüksek glisemik indeksli karbonhidratlar yenmemelidir. Susamaya neden olurlar.

    Karatay menüsünde susuzluğu alan içecek önerisi

    Karatay aynı zamanda susuzluğunuzu alacak bir de içecek öneriyor.  Ayranın içerisine atacağınız birkaç yaprak nane gün içerisinde susamanızın önüne geçiyor.

    Aynı zamanda taze naneli yoğurtta susamanızı engelleyen besinler arasındadır.

    Oruç tutarken halsiz hissedenlere Karatay önerisi…

    Karatay oruç tutanlara gün içerisinde halsiz hissedenlere zeytin ve zeytin yağı öneriyor.

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Karatay Kadın Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title