Haberler

Aytemiz Alanyaspor maçının ardından

Güncelleme:

Süper Lig'in kapanış haftasında Ankaragücü sahasında Aytemiz Alanyaspor'a 1-0 mağlup oldu.

Süper Lig'in kapanış haftasında Ankaragücü sahasında Aytemiz Alanyaspor'a 1-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman ile Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hikmet Karaman, "Maçın teknik anlamdaki analizi için konuşulacak tek şey var; kalecimiz Mert" diyerek şunları söyledi:

"Dördüncü kalecimizdi, bugün geldi Ankaragücü karakterini gösterdi hem de Türkiye genç bir kaleci gördü. Onu yetiştiren, bize teslim eden altyapı hocalarının hepsini tebrik ediyorum. Asıl ödüllendirilmesi gereken kişiler onlar. Maçta pozisyonlarımız da var ama futbol nihayetinde kaliteli oyuncular, zihinsel ruhsal fiziksel mücadele edilen iş kolu. Bugün bu kadar çok eksik olmamıza rağmen görev alan, görevden kaçmayan, son maça çıkan oyunculara da, ayrıyeten, başka oyuncu grubu da oynamak istemeyen, sakatım diyen, hatta son maçtan sonra sözleşmesini fesh edip giden de oldu. Bunlar hiç tasvip ettiğim şeyler değil. Zaman zaman kulüpte bazı şeyler olabilir ama oyuncular ölene kadar mücadele etmek zorunda. Bunu Türk oyuncular yapıyor. Büyük kulüplerimiz kendilerine göre haklılık tarafları var yabancı sayısında."

"BU TAKIMIN KÜME DÜŞMESİ MUCİZEYDİ, ENTERESAN"

Karaman, "En büyük üzüntüm umudun olmadığı bir yerde umut verdik. Bu takım düştü denildi; bu takım kesin kurtardı umudunu verdik. Sonra 5 maç ne olduysa geldi birisi düğmeye bastı karanlık aşağı attı bizi. Kulüpler zorluk yaşıyor bu kadar yabancının olduğu bir yerde sıkıntı olduğunda, çünkü kültürleri farklı ona bakmıyor. Oynamak istemeyen oyuncuya bu maç bizim kurtuluş maçımız olsa oynacak mıydın dedim, oynardım dedi. E şimdi neden oynamıyorsun diyoruz, sakatım riske edemem diyor. Ama bir Türk çocuğuna hadi aslanım deyince ölümüne mücadele ediyor ister para ver ister verme. Yöneticileri başkanları eleştirmek benim asla yapacağım şey değil. Geçen sene Ankaragücü'nün, bu sene transferin kapalı olması ve kulübün inanılmaz borç içinde olması ve kulüp yöneticilerinin paraları bularak transferi açması hem borçları ödemesi bir de hiç oynamayan oyuncuların gelen UEFA'dan cezaları ödemesi ki hala geliyor, suçlamak iyi bir şey değil suçu üzerinden başkasına atmak hele hiç doğru değil. Nihayetinde bu yönetim bana güvenip göreve getirmiş iyi bir çıkış yakalamışız. Son bir haftada 1 puan alamamışız, böyle bir şey olabilir mi. Bu takımın küme düşmesi mucizeydi, enteresan."

"TEK BAŞLI BİR YÖNETİM TARZI OLMASI LAZIM"

Sözleşmesinin Süper Lig için geçerli olduğunu vurgulayan Karaman, "Burada 3 aydır kimseye gidip de şahsımızla ilgili niye şunu yapmadınız demedik, çalıştık. Burada bir yönetim kurulu var, benim sözleşmem Süper Lig için geçerliydi, 1,5 senelik sözleşmem var. Ama bir alt lige gittik, küme düştük; orada Ankaragücü yönetimi ne olacak? Bütün mesele Ankaragücü'nün yönetim tarzı. Yönetim tarzının net ortaya çıkması gerekiyor. Beş başlı yönetim tarzı değil tek başlı bir yönetim tarzının ortaya çıkması gerekiyor. Çünkü Ankaragücü büyük bir camia. Minimum hata yaptığında Süper Lig'in en önemli takımı olur. Mesele benim devam edip etmem değil, mesele doğru teknik adam, doğru koşullar, doğru çalışma. Teknik adamın adamı, başkanın adamı, yöneticinin adamı, böyle bir tarzla teknik adam kendi sonunu hazırlar. Önce ben kendimi eleştiriyorum, sen 5 maçta 1 puan alacaksın diyorum kendime yan nedenlere girmek istemiyorum. Benim amacım takıma iyi futbol oynatmak. Zaman zaman bireysel hatalar var bunun önüne geçemem. Böyle bir taraftara bu olayı yaşatmak, çünkü bize çok güvendiler. Buna inanmak istemiyorum arkadaşlar buna inanamıyorum hala. Mümkün değil. Biz bugün 39 puanla gelseydik ligde kalmıştık. Bu kadar iddialıyım; bir türlü 39, 40, 41 yapamadık. Gelemeden önceki hesaplarım 41-42 yapalım kesin ligde kalırız demiştim. Bu takım 3 puan alamaz mıydı?" diye konuştu.

ÇAĞDAŞ ATAN: İYİ OYUN OYNADIK

Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan ise şunları kaydetti:

"Bugün oyuncularım gerçekten üst düzey performans gösterdiler. Rotasyonlu bir kadroya rağmen çok daha farklı kazanabileceğimiz bir maçtı. Ankaragücü camiasına geçmiş olsun diliyorum. İnşallah en kısa zamanda onları tekrar ligde görürüz. Çok güçlü bir camia taraftarıyla beraber. Bu benim ilk teknik direktörlük deneyimimdi. Bugüne kadar iyi geldik. Tam koşmaya başlayacağımız zaman, tam koşmaya başladık, tekrardan düştük. Bazı oyuncuları kaybettik, Bakasetas'ı sattık, Babacar sakatlandı, Efecan yoktu, son haftalarda Salih sakatlandı. Bunlara rağmen en çok üzüldüğümüz maç geçen haftaki Erzurum maçını kazanıp 63 puanla ligi bitirmiş olsaydık bir nebze daha mutlu olacaktık ama onun dışında ilk yılımızda iyi işler yaptığımızı düşünüyoruz. Değişik bir futbol oynatmayı tercih ettik. Kendimize misyon olarak bunu koymuştuk. İyi oyun oynadık. Bugün itibariyle topa en çok sahip olan, kalesine en az şut gelen ve en çok isabetli şut çeken takımıyız. Bu istatistikler bizim için bir nevi büyük takım istatistikleri. Bunlar bizi mutlu ediyor gururlandırıyor. Oyuncularımıza ve yönetimimize bana vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Amacımız istikrar, devam edeceğiz inşallah. Biraz da değişime gideceğiz. 6-7 tane iyi oyuncu almayı planlıyoruz. Seneye yine rekabetçi bir takım oluşturup elimizdeki oyuncuların market değerini artırmak istiyoruz. Steven ve Salih'in bugün sözleşmesi bitmiş durumda, muhtemelen büyük takımlara gidecekler. Umut, Efkan seneye daha çok rol alacak genç oyuncular. Tzavellas ve Siopis milli takıma gitmiyorlardı biz geldiğimizde; şu an milli takım oyuncuları. Bu veriler bizim için olumlu. Kulübümüzün ve oyuncuların market değerini artırdığımız için mutluyuz. Daha iyi bitirebilir miydik, bitirebilirdik. Sezon başında bize böyle bir sıralamada bitireceğimizi söyleseler hepimiz mutlu olurduk, hemen el sıkışırdık. O yüzden mutluyuz."


- Ankara
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Aytemiz Alanyaspor Ankaragücü Karaman Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title