Haberler

Karagöz İle Hacivat Çocuklara Ab'Yi Anlattı

"karagöz'ün Avrupa Birliği Dersi "konulu Gösteriyi Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Oğlu Egehan ve Kızı Ecehan ile Birlikte İzledi.

"Karagöz'ün Avrupa Birliği Dersi "konulu gösteriyi Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış oğlu Egehan ve kızı Ecehan ile birlikte izledi.

Gösteriyi izleyen öğrencilerin bazıları AB'ye girmeliyiz derken, bir kısmı da AB'ye Atatürk'ün sözleriyle karşı çıktı.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Ortaköy Ofisi'nde "Karagöz'ün Avrupa Birliği Dersi" adlı gölge oyununu izledi.

OĞLU VE KIZIYLA BİRLİKTE İZLEDİ

Egemen Bağış, Karagöz gösterisine oğlu, Egehan Bağış ve kızı Ecehan Bağış ile birlikte katıldı. Ecehan gösteri boyuncu babasının kucağından inmedi. Oyunda Türkiye'nin AB'ye neden üye olması gerektiği ve AB'nin faydaları çocuklara anlatıldı. Bağış 'ın kızı Eecehan Bağış gösteriyi beğendiğini söyledi. Egemen Bağış gösteri sonunda konuyla ilgili olarak Türkiye'de AB müzakereleri konusunda toplumun desteğini önemsediklerini ifade ederek, "Bugün de Dünya Tiyatro günü olması sebebiyle Türkiye'nin önde gelen tiyatro sanatçılarından Rauf ustadan rica ettik. Kültürümüzün bir parçası olan Hacivat ve Karagöz'ün AB süreciyle buluşturulmasını istedik. Gerçekten çok profesyonel bir çalışma ortaya çıktı" dedi.

Bağış, etkinliğin hem eğlendiren hem de çocukları AB süreciyle bilgilendiren hoş bir etkinlik olduğunu söyleyerek "Benim çocuklarım olmak üzere çok beğendiler, çok etkilendiler. Ümit ediyoruz ki bu çalışma Milli Eğitim Bakanlığı'nın katkılarıyla tüm okullarımızla paylaşabilecek bir çalışma olacaktır" diye konuştu.

ÖĞRENCİ DEREN AYKAN: "ATATÜRK'ÜN DEDİĞİ GİBİ EĞER DAVET EDERLERSE DÜŞÜNMELİYİZ "

Gösteriyi izleyen Turgut Reis İlköğretim Okulu öğrencilerinden Ahmet Faruk Okutan, AB ile ilgili kuralların anlatıldığını söyleyerek, Türkiye'nin Avrupa Birliğine girmesi gerektiğini belirtti.

Ahmet Faruk, "Yararları olabilir. Ülkemiz daha çok gelişebilir. Daha iyi olur "dedi. Bir başka öğrenci Seda Kadayıfçı ise, "Avrupa Birliğinin yararlarını anladım. Mesela çevremizle ilgili yararları var. Ekonomik açıdan yararları var. Eğitimle ilgili yararları var. Girmeliyiz çünkü yararları var "diye konuştu.

Toplumda Avrupa Birliği süreciyle ilgili yaşanan görüş ayrılığı öğrenciler arasında da vardı. Bir başka öğrenci Deren Aykan arkadaşlarının aksine, Türkiye'nin Avrupa Birliğine girmemesi gerektiğini söyledi. Aykan, "Bence biz girmek için uğraşmamalıyız. Atatürk'ün dediği gibi eğer davet ederlerse düşünmeliyiz. Girmeliyiz ama davet ederlerse." dedi. Avrupa Birliğine Türkiye'nin alınmamasıyla ilgili ise Deren, "Biz kendi içimizde gelişmeliyiz. Japonya gibi birçok şey üretiyorlar biz de onlar gibi gelişmeliyiz. Eğer davet ederlerse girmeliyiz "dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title