Haberler

İzsu'dan 301 Milyon YTL'lik Yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzsu Genel Müdürlüğü, 2001-2006 Yılları Arasındaki 7 Yıllık Süreçte Yapılan Toplam Yatırımı, 301 Milyon YTL'lik Harcama ile Bir Yıl İçinde Gerçekleştirecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2001-2006 yılları arasındaki 7 yıllık süreçte yapılan toplam yatırımı, 301 milyon YTL'lik harcama ile bir yıl içinde gerçekleştirecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2007 yılındaki 737.321 milyon YTL'lik bütçesinin yüzde 41'ini yatırıma ayırdı. Böylece İZSU'nun 301 milyon YTL'lik 2007 yatırımıyla, 2001-2006 yılları arasındaki 7 yıllık süreçte yapılan toplam yatırımı da bir yılda gerçekleştireceği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU'nun Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan ilçe ve beldelerde 2007, 2008 ve 2009 yıllarında büyük yatırımlara imza atacağını belirtti. Kocaoğlu, "Bugüne kadar çözülmemiş çevre sorunlarını ele alarak tek tek çözeceğiz. 2007 yılı İZSU'nun tarihinde görülmemiş atılım yılı olacak" diye konuştu.

Sağlıklı kentleşme ve sağlıklı çevrenin, sağlıklı altyapıdan geçtiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, nisan ayından itibaren bir çok projenin ihalesine çıkacaklarını bildirdi. Kocaoğlu, şöyle dedi:

"Bir yandan yatırımlarımızı sürdürürken bir yandan da 2.5 yıl boyunca yeni ihtiyaçları tespit ettik, projeleri hazırladık. Bundan sonra tüm birimlerimiz sahada olacak ve her tarafta inşaat yapacağız. İzmir'in dört bir yanında kanal ve içme suyu yatırımları yoğun bir şekilde devam ediyor. Sınırlarımızın genişlemesi ile birlikte sorumluluklarımız da arttı. Ancak 50 kilometrelik yarı çapta yıllardır kangren haline gelen çevre sorunlarını çözme konusunda kararlıyız. Derelerimizi, denizimizi ve tarım alanlarını kirlilikten kurtaracağız. Böylece İzmir daha sağlıklı ve yaygın turizm yapabilen, daha sağlıklı tarımsal üretimin gerçekleştirildiği bir kent haline gelecek."

2004'TEN BU YANA NELER YAPILDI?

İZSU Genel Müdürlüğü, 2004 yılında yatırımlar için 27,8 milyon YTL, 2005 yılında 15,5 milyon YTL, 2006 yılında ise 27, 7 milyon YTL harcadı.

2004 yılından bugüne kadar toplam 71.1 milyon YTL'lik yatırım yapan İZSU, 72 kilometre kanalizasyon şebekesi, 1,8 kilometre dere ıslahı içinde yapılan kanalizasyon şebekesi, 2.9 kilometre kollektör hattı, 18.6 kilometre yağmursuyu hattı döşeyerek 2.6 kilometre uzunluğunda yağmursuyu hattının bakımını yaptı.

Ayrıca 252 kilometre içme suyu şebekesi döşedi, 35,6 kilometre içmesuyu branşmanı yaptı. Dereler üzerine 16 yaya köprüsü ile 26 adet rusubat tutucu tersip bendi imalatı gerçekleştiren İZSU, dere yataklarında suyun kontrollü akışını sağlamak için 23 adet şut, 1 adet de su tutucu bent imalatı yaptı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title