Haberler

İzmir: Şirket Haberleri

Yaşar Holding, Yaşar Bank'tan Dolayı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) Olan ve 2012 Yılında Bitecek Borçlarını Kapatmak İçin Anlaşma Sağladı. Toplam 145 Milyon Doları Nakit Ödeyen Yaşar Grubu Adına İcra Kurulu Başkanı Hasan Denizkurdu ve TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Basın Mensupları ile İzmir'de Biraraya Gelerek Borçların Kapatıldığını Açıkladı.

Yaşar Holding, Yaşar Bank'tan dolayı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) olan ve 2012 yılında bitecek borçlarını kapatmak için anlaşma sağladı. Toplam 145 milyon doları nakit ödeyen Yaşar Grubu adına İcra Kurulu Başkanı Hasan Denizkurdu ve TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, basın mensupları ile İzmir'de biraraya gelerek borçların kapatıldığını açıkladı.

Yaşar Grubu, TMSF'nin el koyduğu bankalar arasında yer alan Yaşar Bank'ın 2013 yılına kadar sürecek 110 milyon Euro ve 75 milyon dolar olan toplam borcunu nakit 145 milyon dolar ödeyerek kapatma konusunda TMSF ile anlaştı. Yaşar Grubu İcra Kurulu Başkanı Hasan Denizkurdu, TMSF ile Libor 4.5 en yüksek faiz oranı ile anlaşan ilk banka olduklarını belirterek, "Ege Bölgesi ve Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birisi olan Yaşar Grubu'nun 1.5 milyar dolar cirosu, 8 bin personeli var. Bu krizden çıkarak ve fonları iyi idare ederek krizden çıkmayı başardık. Dünya ölçeğinde ilgi gördük. Geçmiş 3 yılımızı ve gelecek 5 yılımızı dünyaya anlattık. Bir projeniz varsa dünyada sizi finanse edecek çok para var. 238 milyon Euro'luk talep geldi. 256 milyon dolar büyüklüğünde bir şirketiz. Yarın saat 13.00 sıralarında para gelecek ve TMSF'ye olan borcumuzu peşin olarak tamamen ödüyoruz" dedi.

Yaşar Grubu'nun yeni bir sayfa açtığını vurgulayan Denizkurdu, TMSF'nin geçmişte grubun yaptığı düzenli ödemeleri dikkate alarak borçta bir miktar indirim yaptığını söyledi. Denizkurdu, "Kan, ter ve gözyaşı döktük. Bu paraları topladık. TMSF, EGS ile de görüşecek. Kimse farklı bir şey beklemesin" diye konuştu.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk de, kurumlarını paranın kokusunu iyi alan müessese olarak nitelendirdi. İzmir'den de bu kokuyu aldıklarını dile getiren Ertürk, "Yaşar Bank, Türkiye'nin en değerli bankalarından biriyken mali sebeplerle fona devredilen bankalar arasında yer aldı ama ilk protokol imzalayan banka oldu" diye konuştu. Politikalarının erken tahsilat yapmak ve grubun fona olan borçlarını tasfiye edip kapatarak, ekonomi ve sanayide daha güçlü yer almasından mutluluk duyacaklarını kaydetti. İki taraf için de win-win (kazan- kazan) durumunun gerçekleştirdiklerini belirten Ertürk, şöyle konuştu:

"Bundan sonraki hedefimiz, diğer protokolleri aynı şekilde kapatmak, benzer politikalarla borçları tahsil etmek ve 2007 yılı sonuna kadar yüzde 95 oranında tahsilatı gerçekleştirmeyi planladık. Bu planlarımızın önünde gidiyoruz. Yurtdışından kaynak bulma modeli açısından Yaşar Grubu örnek olmuştur" dedi.

Ertürk, Yaşar Grubu'nun yaptığı ödeme sayesinde kendilerinin de hazineye olan borçlarını bir miktar kapatma imkanı bulduklarını ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title