Haberler

İzmir'den Kısa Kısa

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi ve İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği arasında "Yerli Üreticiye Destek, Yerelde Kalkınma" projesi kapsamında arı, kovan ve arıcılıkla ilgili malzeme dağıtımı için protokol imzalandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi ve İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği arasında "Yerli Üreticiye Destek, Yerelde Kalkınma" projesi kapsamında arı, kovan ve arıcılıkla ilgili malzeme dağıtımı için protokol imzalandı.

Bergama'daki Kleopatra Güzellik Ilıcası Tesisleri'ndeki imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kırsalda gelir getirici faaliyetlerin desteklenmesi çalışmaları kapsamında arıcılık sektöründeki üreticilere kucak açtıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak, ihtiyaç sahibi bal üreticilerine dağıtılmak üzere 530 bin liralık çiçek ve çam balı alımı için İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği ile anlaştıklarını kaydeden Kocaoğlu, üreticilere "ana arı", kovan ve çeşitli arıcılık malzemesi de dağıtılacağını söyledi.

Kocaoğlu, uyguladıkları modelin Birleşmiş Milletler tarım politikasına ışık tutar hale geldiğini belirterek, " Türkiye'deki 24 su havzasından 4'ü bizim sınırlarımızda. Yani un var, şeker var, su var. Gerisi maharetli ellerde, birlik beraberlik içinde helvayı yapmak." dedi.

İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Şengül de dünyanın bal üretiminin yüzde 93'ünün Türkiye'den karşılandığına dikkati çekerek, Türkiye'deki tüketimin dünya ortalamasının çok altında olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından Kocaoğlu, Şengül ve Bergama Belediyesi Başkanı Mehmet Gönenç arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokolün ardından bölge şartlarına uygun ırklarda ıslah amaçlı yetiştirilen 448 "ana arı", İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği'nin 244 üyesine dağıtıldı. Ayrıca 33 üreticiye de arısız kovan ve arıcılıkla ilgili teknik malzemeleri içeren setler verildi.

-Ödemiş Devlet Hastanesine ödül

Ödemiş Devlet Hastanesi, 2015 yılında hemşirelik bakım değerlendirme sistemiyle yapılan bir yılık değerlendirmede 96 puan alarak "Mavi Kelebek" ödülünü kazandı.

Yapılan değerlendirmede ilk altı ayda 13 hastane içerisinde 96 puan, ikinci değerlendirmede ise 88 alan Ödemiş Devlet Hastanesi, ortalamada elde ettiği 93 puanla İzmir'de 13 hastane arasında birinciliği kazandı.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda yapılan törende "Mavi Kelebek" ödülünü alan Ödemişli hemşireler, hastanede aldıkları ödülü kutladılar.

Kutlama töreninde konuşan Ödemiş Devlet Hastanesi Müdürü Ziya Yurdakonar, 96 puanla İzmir hastaneleri arasında birinci olduklarına işaret ederek, "Hastanemizde 188 hemşire, 26 ebe olmak üzere toplam 214 hemşiremiz görevlidir. Başta Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Ayşe Atıcı olmak üzere tüm hemşirelerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Aziz Kocaoğlu Kleopatra Türkiye Bergama Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title