Haberler
BBC

İtalya'da 14 kişinin öldüğü teleferik kazası sonrası 3 kişiye suçlama: 'Acil durum frenlerini devre dışı bıraktılar'

Güncelleme:

İtalya'da geçen Pazar günü düşen, 14 kişinin öldüğü teleferikle ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

İtalya'da Pazar günü 14 kişinin öldüğü teleferik kazasıyla ilgili olarak 3 kişi gözaltına alındı. İşletmeci şirket yetkilisi şüpheliler, "acil durum frenlerini devre dışı bırakmakla" suçlanıyor.

Maggiore Gölü'nden Mottarone Dağı'nın zirvesine giden teleferik, bir kablonun kopması sonucu düşmüştü. 20 metre yükseklikten düşen teleferik kabininin dağdan aşağı sürüklendiği ve ormanlık alanda ağaçlara çarparak durabildiği belirlendi.

İlk aşamada, teleferiğin taşıyıcı kablosunun henüz bilinmeyen bir nedenle kopması sonucu düştüğü üzerinde duruluyordu. Ancak yapılan incelemeler, taşıyıcı kablonun değil teleferiği istasyona çeken kablonun koptuğunu gösterdi. Çekici kablonun kopması durumunda, taşıyıcı kabloyu bloke etmesi gereken acil durum freninin de devreye girmediği tespit edildi.

Acil durum freninin, teleferiği işleten Ferrovie Mottarone şirketinin yetkilileri tarafından devre dışı bırakıldığı şüphesi üzerine şirketin sahibi, müdürü ve operasyon sorumlusu gözaltına alındı. İtalyan Ansa haber ajansı, 3 şüphelinin suçlamayı kabul ettiğini yazdı.

Pandemi nedeniyle uzun süre kapalı kalan Mottarone teleferiği, 26 Nisan'da açılmıştı. Teleferik sistemindeki "anormallikler" nedeniyle son olarak 3 Mayıs'ta bir teknik müdahale yapıldığı belirlendi.

Savcılık, teknik müdahaleyle çözülemeyen sorunların üstesinden gelmek için, kablolar arasına bir "çatal" yerleştirilerek frenin devre dışı bırakılması üzerinde duruyor.

İtalyan basını, pandemi süresince kapalı kalan teleferiğin tadilat için de yeniden kapatılması durumunda daha fazla para kaybı yaşanacağı gerekçesiyle yetkililerin bu yöntemi seçmiş olabileceği iddiasına da yer verdi.

Soruşturmayı yürüten Verbania Cumhuriyet Savcısı Olimpia Bossi, gözaltındaki 3 şüpheliye "kasıtsız cinayet", "yaralama" ve "felakete yol açacak şekilde güvenlik önlemlerini ihlal" suçlamaları yöneltildiğini açıkladı.

Kurtulan çocuk gözlerini açtı

40 kişi kapasiteli teleferik kabininde koronavirüs tedbirleri gereği 15 kişi bulunuyordu. 15 kişiden yalnızca 5 yaşındaki bir çocuk hayatta kaldı.

Torino kentinde hastanede tedavisi süren ağır yaralı 5 yaşındaki Eitan Moshe Biran'ın bugün kendi başına nefes almaya başladığı ve gözlerini açtığı açıklandı. İtalyan basını Biran'ın, babasının olay anında kendisine sarılarak vücudunu koruması sayesinde hayatta kaldığını yazdı.

İsrail asıllı Eitan Moshe Biran, olayda annesi, babası ve kardeşi ile babasının büyükanne ve büyükbabasını kaybetti.

Teleferikte hayatını kaybeden İsrail asıllı bu 5 kişinin naaşlarının bugün uçakla ülkelerine gönderilmesi bekleniyor.

BBC

Toros Dağları İtalya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title